Annonce
Sport

Sårbart Stoholm-Viborg-hold sigter mod toppen

Per Ryberg og flere andre velkendte ansigter er stadig en del af holdet, som skal forsøge at rykke Stoholm-Viborg op i 1. division. Foto: Morten Dueholm
Stoholm Viborg kan mønstre et rigtig stærkt 2. divisionshold - hvis alle spillere ellers er fitte. I weekenden tager det nye håndboldsamarbejde hul på en sæson, hvor målet er at bide kraftigt fra sig i toppen af 2. division.

Stoholm: Der er mange velkendte ansigter på det Stoholm Viborg mandskab, som i denne tid er ved at gøre sig klar til sæsonstarten.

De fleste spillere var i sidste sæson med på det Stoholm-hold, som rykkede ned i 2. division, mens der også er et par spillere, som i sidste sæson rykkede ned i 3. division med VHK.

Udfordringen er derfor mest af alt, at der ikke er så mange ansigter på holdet. Truppen er smal, men cheftræner Allan Kjær er alligevel ret fortrøstningsfuld forud for sæsonen, som begynder i den kommende weekend.

Fornemmelsen blev bestemt ikke ringere af, at Stoholm i den sidste træningskamp slog Give med hele 34-21 i en kamp, hvor Stoholm især i anden halvleg var en klasse bedre end modstanderen, som ellers også regnes som et af de bedre hold i 2. division.

- Jeg er imponeret over, at vi er så langt allerede nu, og det havde jeg helt ærligt ikke troet, at vi ville være. Vi har haft en god opstart med flere gode kampe, men vi har ikke trænet vildt meget op til kampen, da folk også var lidt udmattede, men holdet leverede bare, siger Allan Kjær, som ikke er i tvivl om sin trups formåen.

- Hvis alle er klar og fit for fight, så kan vi vise det niveau i 2. division, men vi skal huske, at det er ret så sårbart. Vi skal ikke rende ind i ret mange skader før det ser svært ud, siger træneren.

- Jeg er meget tilfreds med det hold, som vi har fået samlet. Ingen tvivl om det. Vi kunne måske godt have et par stykker mere, men så længe vi kan stille med de fyre her, så er vi klart et tophold, siger han.

Målmanden Daniel Claudi er sammen med Mads Oxbøll kommet til fra VHK, mens venstrehåndsspilleren Kris Olesen også har VHK-fortid, men har holdt håndboldpause i et halvt års tid. Og ellers råder Stoholm over rigtig mange af de spillere, som ikke var langt fra at redde sig endnu en sæson i 1. division i sidste sæson.

Annonce
Vi kommer til at gå på banen for at vinde hver kamp, men vi ved godt, at vi er sårbare. Det taler vi åbent om. Og folk ved også godt, at alle mand virkelig skal levere, for ellers taber vi kampe i 2. division.

Allan Kjær, træner for Stoholm-Viborg.

Tanker, snakke og telefonopkald

Træneren erkender, at der var et stykke arbejde, der skulle gøres, da han og spillerne mødte ind efter skuffelsen mod Roskilde i playoff-kampene om at blive i 1. division.

Det samlede nederlag betød nemlig, at en plan a, hvor Stoholm Viborg skulle begynde i 1. division med Ryan Zinglersen som cheftræner og Allan Kjær som assistent blev ændret til en plan b, hvor Ryan Zinglersen blev løst fra sin aftale, ligesom flere spillere også fandt nye haller at betræde.

- Det har taget noget tid, og det har været svært. Det har krævet en del timer og en masse telefonopkald, så det har ikke været nemt, siger træneren.

- Og det var hårdt rent følelsesmæssigt at rykke ned. Både for klubben, for spillerne, og for mig, men jeg synes, at vi ret hurtigt fik fundet den rigtige mentalitet frem, da vi først kom i gang. Så vi er på den gode side af det nu.

I selve opstarten har Allan Kjær og spillerne dog holdt fokus på det sportslige, mens alt andet er blevet overladt til andre folk i klubberne.

- Min opgave er at sørge for, at alle spillerne er glade. Vi skal have det godt sammen, og den ånd, som vi altid har haft i Stoholm skal bringe os videre også i det nye samarbejde. Og det virker til, at vi virkelig har formået at integrere de nye rigtig godt, så vi igen står med et hold med et rigtig godt sammenhold. Og det betyder rigtig meget, siger han.

Allan Kjær måtte også selv indstille sig på, at han alligevel skulle fortsætte som cheftræner selv om han egentlig havde glædet sig til en mere tilbagetrukket rolle som assistent.

- Det var på en måde let, da jeg kendte spillerne og alting herude, hvor jeg har det godt. Men jeg vil lyve, hvis jeg ikke sagde, at det havde krævet noget. Der skulle tænkes og snakkes en del, for jeg havde virkelig glædet mig til at være assistent. Det har været nogle hårde sæsoner, så jeg så frem til at træde et skridt tilbage.

- Men med de drenge her, så er det nemt at komme i gang igen, siger Allan Kjær, som trods nedture og mange nederlag hele tiden har oplevet, at stemningen har været god. Og derfor tror han på, at den blot bliver endnu bedre i en sæson, hvor holdet forhåbentlig kommer til at vinde endnu flere kampe.

Tæt topstrid i vente

Udmeldingen fra Stoholm Viborg er, at målet er hurtigst muligt at komme tilbage i 1. division, og træneren ser chancen som ganske god, hvis bare skadesfrekvensen kan holdes nede.

- Træningsmæssigt kan vi hæve niveauet, da vi skal til at træne med VHK's U19 en gang hver uge, hvilket gør træningerne bedre i forhold til, at vi måske løber 10-12 mand rundt. Så det kan bygge et lag på. Så jeg tillader mig at have store forventninger.

- Vi kommer til at gå på banen for at vinde hver kamp, men vi ved godt, at vi er sårbare. Det taler vi åbent om. Og folk ved også godt, at alle mand virkelig skal levere, for ellers taber vi kampe i 2. division, siger træneren, som også mener, at flere tabte træningskampe har gjort det tydeligt for spillerne, at der ikke er plads til at tage let på noget som helst.

Han forventer en tæt top, hvor Stoholm Viborg sammen med Nørre Djurs, Frederikshavn og måske Mors vil holde snor i hinanden i lang tid. Men trods udsigten til at blive en del af toppen, så er der en ting, som Stoholm Viborg aldrig må glemme.

- Den ydmyghed, som vi havde i hele sidste sæson bliver endnu mere vigtig i den her sæson. Nu slog vi i den sidste træningskamp et hold, som formodes at blive et tophold i den anden 2. division. Men derfor skal vi alligevel tage til Roslev og være ydmyge og finde de rigtige arbejdshandsker frem, siger han.

Allan Kjær tror på, at Stoholm-Viborg kan komme med helt i toppen af 2. division. Foto: Morten Dueholm
Der er ikke voldsomt mange spillere i truppen, men det er stærke spillere hele vejen rundt. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Viborg-politiker om hospitals-ballade: - Det er ikke længere normalt, så nu må regionsrådsformand gribe ind

Viborg FF

Viborg FF-træner er spændt før sæsonens tredje premierekamp

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Viborg FF For abonnenter

En Viborg-dreng vender hjem iført Skive-trøjen

Annonce