Annonce
Rundt om Viborg

Sæsonåbning i kalkgruberne bliver udsat

Sæsonåbningen af Mønsted Kalkgruber bliver på grund af coronavirus udsat fra den 4. april til tidligst efter påske. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Turistattraktionen Mønsted Kalkgruber udsætter på grund af corona-situationen sæsonåbningen fra den 4. april til tidligst efter påske, siger formanden for kalkgrubernes bestyrelse.
Annonce

Mønsted: Turistattraktionen Mønsted Kalkgruber må på grund af corona-situationen må udskyde den store sæsonåbningsdag.

Det siger formanden for bestyrelsen for Mønsted Kalkgruber, Claus Clausen fra Vroue.

Sæson-åbningen skulle have været den 4. april, og allerede inden statsminister Mette Frederiksen (S) mandag eftermiddag forlængede lukningen af offentlige institutioner, skoler og så videre mere, anså han det som sandsynligt, at dørene ikke ville blive slået op i begyndelsen af april. Og nu bliver det altså tidligst den 14. april - efter påskedagene.

- Vi følger naturligvis myndighedernes anbefalinger i den situation, vi står i, og derfor kan vi selvfølgeligt ikke åbne, før vi er på den anden side af alt det her. Med de begrænsninger vi ser herhjemme og i eksempelvis i Tyskland, så er det klart, at vi ikke kan slå dørene op for gæster, før det her er ovre, siger Claus Clausen.

- Til gengæld er det jo en åbning, der kan udskydes, og der er ikke en masse, vi skal ud og lave om på. Og vi kan hurtigt rykke, når der bliver åbnet for det. Men den traditionelle festdag, som sæsonåbningen plejer at være, bliver også præget af den usædvanlige situation - som alt andet også er det, tilføjer han.

Claus Clausen - nummer tre fra højre - er formand for Mønsted Kalkgrubers bestyrelse. Her viser han tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen med flere rundt ved gruberne. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Økonomisk konsekvens

Den forsinkede åbning vil alt andet lige få en økonomisk konsekvens.

- Det vil kunne ses på regnskabet. Det er klart. Vi tjener penge ved, at der kommer gæster, og når de ikke kan komme, så kan det jo ses. På den anden side er der måske udsigt, til at flere danskere holder ferie herhjemme, og jo flere der er i lokalområdet på ferie, des større er chancen også for, at vi får flere gæster. Men ellers er det jo svært at se, at vi kan indhente tabte gæster i april og eventuelt maj senere på sæsonen, siger Claus Clausen.

Personalet i kalkgruberne er indtil videre hjemme.

Mønsted Kalkgruber slog i sidste sæson besøgsrekorden ved at runde 70.000 gæster for første gang - helt nøjagtigt ramte man 72.784 gæster hen over sæsonen, inklusive de lige godt 1200 gæster, der besøgte et nyt julemarked i december.

Mønsted Kalkgruber drives som en selvejende institution med egen bestyrelse , men er ejet af Naturstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Viborg

Blå partiers kamikazekurs

Annonce