Annonce
Viborg

Sæsonstart: Snart skal der kastes med den ovale bold igen - men det bliver ikke som det plejer

Midwest Musketeers starter snart sæsonen op igen, hvor der dog ikke skal findes en oprykker i denne omgang. Foto: Midwest Musketeers
Amerikansk fodbold har ligesom næsten alt andet ligget helt stille under corona. Derfor har sæsonstarten været udskudt fra marts til august, men det betyder også ændringer for Midwest Musketeers' sæson.
Annonce

Viborg: Sæsonen plejer egentlig at starte i marts, for herefter at fortsætte til omkring september eller oktober. Coronaen fik dog udskudt sæsonstarten i de tre danske rækker i amerikansk fodbold, og derfor spilles den første kamp først lørdag den 15. august.

- Vi skal til Odense og møde Odense Badgers i 1. division. Weekenden efter skal vi til København og møde Copenhagen Tomahawks, fortæller Jan Haarbo, formand for Midwest Musketeers.


Vi har selvfølgelig trænet med en vis kontakt, for vi skal jo spille kamp lørdag.

Jan Haarbo


De to kampe udgør dog halvdelen af de kun fire kampe, som vil blive spillet i dette efterår, da klubberne i 1. division hurtigt blev enige om, at ingen havde de store ambitioner om oprykning. Derfor var det hurtigt aftalt, at alle sæsonens kampe - og slutspillet, ikke var nødvendigt.

- Der var snak om slutspil, men vi blev enige om, at vi bare skal spille nogle gode kampe uden at presse citronen for meget med slutspil og den slags. Så det handlede om at spille så mange kampe som muligt - og så ellers blive klar til næste sæson, siger Jan Haarbo.

Udover de ovennævnte kampe, skal det lokale hold også spille mod Esbjerg og Copenhagen Tomahawks igen.

Annonce

Succesfuld camp og åbent hus

Som en del af genstarten af Danmark, har Midwest Musketeers også fået nogle penge, som de har kunnet bruge til at afvikle sommeraktiviteter.

Nogle af pengene gik til en endags-camp, som blev afholdt for aldersgrupperne U10, U12, U14, samt seniorholdet lørdag den 8. august.

Midwest Musketeers var godt tilfredse med deres camp lørdag den 8. august. Foto: Midwest Musketeers

Udover campen, så holder klubben også åbent hus den 17. og 19. august i henholdsvis Skive og ved Houlkærhallen.

- Og så tilbyder vi også et tre-måneders prøvemedlemsskab, så man ganske gratis kan prøve hvordan det er at spille amerikansk fodbold, siger Jan Haarbo.

Annonce

Begrænset kontakt

Indtil videre er det svært for klubben at vurdere, om coronaen har kostet medlemmer. Nogle spillere, som lige nåede at spille lidt med i februar og marts, er ikke mødt op igen, men om det er på grund af corona eller bare andre interesser, det ved klubben ikke.

Men det meste ligner altså sig selv efterhånden og så alligevel ikke helt. For udover turneringsændringen, så har regeringens restriktioner selvfølgelig også betydet noget for træningen i Midwest Musketeers.

- Vi har selvfølgelig trænet med en vis kontakt, for vi skal jo spille kamp lørdag. Vi skal træne tacklinger og sådan, men det har været så begrænset kontakt som muligt, siger Jan Haarbo.

Og nu handler det ellers bare om at se fremad for den Viborg/Skive-baserede klub.

- Vi var i 1. division sidste år for første gang, så det er stadig en læringsproces for os. Vi har spillet 9-mands i en del år, men nu er det 11-mands, og det skal folk lige lære at kende. Vi skal forbedre os fra kamp til kamp. Men vi ser også gerne, at vi bliver nogle flere spillere på den, så vi er klar til 1. division i næste sæson, siger Jan Haarbo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce