Annonce
Rundt om Viborg

Sødalskolen tog i skoven hele ugen

Eleverne på Sødalskolen tilbragte alle skoledagene i denne uge i skoven. Privatfoto

De yngste og mellemste elever på Sødalskolens Rødding-afdeling har haft emneuge i skoven med blandt andet dansk og matematik på skemaet.

Annonce

Rødding/Løvel: På Sødalskolen i Rødding blev undervisningen for de yngste og mellemste elever flyttet ud i skoven hele ugen. Sødalskolen holdt skov-emneuge for indskolingen og mellemtrinnet, og selv om skoledagene begyndte og sluttede med cirka to en halv kilometers gåtur frem og tilbage til skoven, gav det ingen sure miner.

- Det er gået rigtig godt. Alle har haft rigtig god fart i benene, og der har ikke rigtig været noget brok, fortæller lærer Rune Melthin.

Skolens børnehaveklasse-leder ejer et stykke skov mellem Rødding og Vammen og havde tilbudt, at undervisningen kunne foregå her. Hver skoledag er begyndt med, at eleverne havde skiftevis dansk og matematik i det første time-modul. Efter pausen fortsatte man med naturfag, og her var eleverne sammen i hold på tværs af årgangene fra 0. til 6. klasse.

I naturfag har der blandt andet stået hule-byggeri og skovens træer på programmet, og eleverne har fanget insekter i små fælder og tegnet dem. I dansk og matematik har man også brugt skoven i undervisningen for eksempel med et matematik-stjerneløb, hvor man på posterne skulle måle og bruge skovens materialer til opgaverne. I dansk har man lavet trædigte og skrevet med skovens materialer.

- Det er en rigtig god måde at lave skole på. Eleverne har haft virkelig meget samarbejde, og konflikterne fylder ikke ret meget under sådan nogle rammer her, siger Rune Melthin.

Også i Sødalskolens Løvel-afdeling har man haft emneuge i denne uge. Her har det blandt andet handlet om middelalderen og reformationen. Eleverne har været på tur til Viborg, og de har haft besøg af "Ridder Ole" i rustning og til hest.

Man kan godt arbejde med både dansk og matematik, selv om det foregår i det fri.
Madpakkepause i skoven.
Samarbejde om at fælde et træ.
Eleverne byggede huler i skoven.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce