Annonce
Bjerringbro

Søens fremtid: Bekymring for Tange Sø Festival hvis søen tømmes

Tange Sø-festivalen hænger naturligt sammen med Tange Sø. Foto: Anders Nielsen.
Søen er ramme og kulissen for festivalen, lyder det fra festivalens formand Peter Baggerman
Annonce

Tange: Kan man fortsat arrangere Tange Sø-festival, hvis søen forsvinder?

Sådan lyder spørgsmålet fra festivalens talsmand Peter Baggerman. Han er som mange andre bekymret for områdets fremtid, hvis planen om at tømme søen bliver til virkelighed. Han mener dog, at festivalen godt kan gennemføres, selvom søen forsvinder.

- Vi skal dog på mange måder begynde helt forfra. Søen er ramme og kulissen for festivalen. Vi sælger ikke kun en koncertbillet. Vi sælger også en naturoplevelse. Søen er integreret i festivalen med vores sø-bar og tømmerflåden, der sejler folk rundt på søen. Foreningslivet og festivalen er blevet en enhed. Det ærke-danske begreb, fællesskab, er den bærende værdi, som hele festivalen hviler på, lyder det fra Peter Baggerman i en pressemeddelelse.

Annonce

Hjertet i lokalområdet


Vi sælger ikke kun en koncertbillet. Vi sælger også en naturoplevelse. Søen er integreret i festivalen med vores sø-bar og tømmerflåden, der sejler folk rundt på søen.

Peter Baggerman, festivalformand.


- Tange Sø er en forudsætning for eksistensen af mange foreninger og klubber. Navnet indgår i lokale firmaers navne og produkter. At fjerne søen fra landkortet er som rive hjertet ud af lokalområdet, tilføjer han.

Foreningen til Bevarelse af Tange Sø har søndag 29. november inviteret til demonstrationen 'Vi brænder for Tange Sø'. På nuværende tidspunkt er der tæt på 2.000 tilmeldinger, og arrangørerne mener, at det er realistisk at nå op på 3.000 deltagere, og dermed er der tilstrækkeligt med folk til, at de med fakler i hænderne kan nå hele søen rundt.

Annonce

Søer i København

Foreningen til bevarelse af Tange Sø, Jarl Gorridsen, Ans, understreger, at fakkeltoget er en vigtig aktion for lokalområdet.

- Søen har ligget her i 100 år,  og den er en del af lokalbefolkningens identitet. Folk har stærke følelser for og stor kærlighed til Tange Sø. Tænk sig hvis man begyndte at tale om at tømme de tre søer Sct. Jørgens Sø, Peblingesøen og Sortedamssøen i København. De er lige så kunstige som Tange Sø, og der hvor søerne ligger, var en gang en ådal, hvor åen slyngede sig gennem grønne enge, lyder det en smule provokerende fra Jarl Gorridsen.

- Hvad nu hvis Danmarks Naturfredningsforening forlanger de københavnske søer tømt for vand og den oprindelige å-natur genskabt, som man gør i forhold til Tange Sø. Mon ikke et sådant projekt ville rejse en voldsom debat blandt københavnerne, tilføjer han.

Sagen om Tange Sø ligger nu hos miljøminister Lea Wermelin (S). Hun skal afgøre, hvad der skal ske med spærringen for fiskefaunaen ved Tangeværket i løbet af den tredje vandplanperiode, der begynder i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce