x
Annonce
Viborg

Søernes stolthed gøres klar til sommersejladsen

Turbåden Margrethe I er snart klar til at komme i vandet. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Margrethe I ligger stadig i tørdok, men den bliver klar til foråret.

Viborg: Øh, hvad mon lige med Margrethe I? Hvem skal tage sig af den?

Spørgsmålene trængte sig på, da Visit Viborg blev til Goodbye Viborg i forbindelse med sammenlægningen med turistforeningen i Aarhus.

Der er en god løsning på vej, som tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt sagde engang.

- Ja, den gode nyhed er, at Margrethe I kommer i vandet, og sker der ikke noget, og her tænker jeg på den nuværende corona-krise, så sejler vi igen fra den 1. maj, siger formanden for Turistforening for Viborg og Omegn, Søren Vejle-Cassøe.

Formanden fortæller, at de endelige brikker stadig mangler. De består primært i, at der skal dannes et rederi, som skal stå for sejladsen.

- Vi synes ikke, at det er en opgave, som et bestyrelsesmedlem kan klare, så derfor skal der dannes et rederi. Vi har haft møde med borgmester Ulrik Wilbek, og det var meget positivt, siger Søren Vejle-Cassøe.

Meningen er altså, at en eller flere private interessenter skal overtage driften af skuden.

- Det finder vi en løsning på snarest. Det er vigtigt, at vi i Viborg har Margrethe I. Mange kommer til Viborg for at sejle på søerne. Senere går de måske op i midtbyen for at shoppe eller drikke en kop kaffe. Så den betyder også meget for handelslivet, siger Søren Vejle-Cassøe.

Man kan faktisk allerede nu booke turbåden, hvis man ønsker et særligt arrangement i løbet af den snarlige sæson. Det kan man gøre hos talsmanden for skipperne Hans Gammelgaard på telefonnummer 53632870.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Mette Frederiksen med udmelding om genåbning af Danmark - tror ikke der går måneder

Annonce