Annonce
Viborg

'Søndagskaffe' tager teskeen i den anden hånd

Tidligere på året delte Søndagskaffe gaver ud til de ældre, de ikke havde set så længe. Nu forsøger foreningen at gøre dørtrinslevering mere kontinuerligt. Arkivfoto: Morten Pedersen
Enlige ældre er kun blevet mere ensomme og isolerede siden marts. I foreningen Søndagskaffe forsøger de nu at gøre lidt ved det.
Annonce

Viborg: Lyse hår er blevet grå, og gode intentioner er blevet til store frustrationer.

I den frivillige og sociale forening Søndagskaffe er de trætte af at vente på, at covid-19 enten fordufter eller kan kureres. Foreningen er sat i verden for at forsøde tilværelsen for enlige ældre, altså den gruppe som også er i risikozonen for at blive hårdt ramt af den verdensomspændende epidemi.

Derfor har de frivillige værter og chauffører ikke siden marts kunnet byde de ældre indenfor til kaffe og kage, men nu prøver de så noget andet og noget nyt.

Det nye og forhåbentlig kun midlertidige tiltag er "Søndagsbesøg på dørtrinnet".

Det foregår en søndag om måneden, som også de traditionelle Søndagskaffe-arrangementer gjorde. De frivillige værter vil nu - i stedet for at åbne deres dagligstuer til et par timers samvær - pakke små, hyggelige pakker med småkager, chokolade eller lignende til de ældre, som de egentlig skulle have haft hjemme på visit.

De frivillige chauffører henter pakkerne hos værterne og kører på besøg ved dørtrinnet hos de ældre, som de ellers skulle have kørt på visit. Således vil det lykkes foreningen at besøge alle de ældre i Søndagskaffe den samme søndag, som de ellers skulle have været til søndagskaffe.

Det er afgørende vigtigt for Søndagskaffe i Viborg at overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger i forhold til corona, slår koordinator Bettina Christensen.

Derfor foregår besøgene på dørtrinnet, hvor gaven stilles, og der holdes to meters afstand. Værterne pakker pakkerne mindst 72 timer, før de udleveres, og chaufførerne bærer mundbind og bruger håndsprit inden aflevering. Al deltagelse er naturligvis frivillig.


Værterne pakker pakkerne mindst 72 timer, før de udleveres, og chaufførerne bærer mundbind og bruger håndsprit inden aflevering.


Foreningen håber, at det nye, midlertidige tiltag giver lidt af den livsglæde og hygge tilbage, som især de enlige ældre må savne så meget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce