Annonce
Bjerringbro

Sønderbro i stjerneskær

Det nye torv set fra oven. PR Foto
Opholdsstue, gulvtæppe og stjernehimmel er de tre nøgleord for den forandring, som butikstorvet på Sønderbro i Bjerringbro undergår næste år
Annonce

Bjerringbro: Når du handler på Sønderbro i Bjerringbro, skal du føle dig hjemme. Og har du lyst til at sidde lidt i den fine stue og nyde den nye stjernehimmel, er du mere end velkommen.

Sådan er grundtanken bag den forvandling, som butikstorvet på Sønderbro kommer igennem, i løbet af 2021.

I dag fremstår området ikke alt for spændende, men det ønsker følgegruppen bag Helhedsplanen for Bjerringbro at lave om på. Radikalt.

- Vi ønsker at give alle brugerne af torvet en fornemmelse af, at de er trådt ind i Sønderbros dagligstue. Et sted, der er hyggeligt, og hvor de er velkomne til at tilbringe mange timer, siger bychef Lars Christiansen fra Bjerringbro Byforum.


Prikken over i’et bliver en stjernehimmel, der går henover det meste af pladsen. På den måde får vi både et gulv og et loft i Sønderbros nye stue

Lars Christiansen, bychef


Denne stue-fornemmelse opnås ved at lave en belægning, der kan minde om et mønstret tæppe. Mønstret, der ses på billederne, kan stadig blive ændret lidt. Men selve udtrykket bliver som illustreret.

Man får en stuefornemmelse ved at lave en belægning, der kan minde om et mønstret tæppe. PR Foto

Samtidig opstilles særlige standerlamper, der giver et koncentreret lys omkring sig selv. Bevoksning plantes i store potter, og endelig går plinterne fra Torvet igen på Sønderbro Torv.

Annonce

Prikken over i’et

- Prikken over i’et bliver en stjernehimmel, der går henover det meste af pladsen. På den måde får vi både et gulv og et loft i Sønderbros nye stue, siger bychefen.

Egentlig var det meningen, at butikstorvet på Sønderbro først skulle laves i 2022. Men på grund af Corona-epedimien har regeringen bedt om at en række anlægsinvesteringer bliver fremmet.

- Det kommer os til gode, for vi er nemlig så heldige, at Viborg Kommune har indstillet, at Sønderbro Torv er et af de anlæg, der skal gennemføres før tid, siger Lars Christiansen.

Hvornår det nye butikstorv skal anlægges, er endnu ikke planlagt i detaljer. Men det ligger altså fast, at det sker i 2021.

Prikken over i'et bliver en stjernehimmel, der går henover det meste af pladsen. PR Foto

Hele projektet på Sønderbro, der omfatter belægning, inventar, belysning, beplantning, rydning og kloakarbejde anslås at koste 2,7 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce