Annonce
Navne

Søndermarkskirken henter ny præst i Sverige

Kirstine Rasmussen er ansat som ny præst i Søndermarkskirken. Privatfoto.
Kirstine Rasmussen er sammen med sin familie på vej til Viborg, hvor hun er blevet ansat som ny sognepræst i Søndermarkskirken.

Viborg: Søndermarkskirken har fundet sin nye præst. Det er Kirstine Rasmussen, der senest har boet i Malmø med sin familie.

Nu rykker familien så ind i den splinternye præstebolig på Tyttebærvej i Viborg. En bolig, der netop er blevet opført, og som præstefamilien Rasmussen altså bliver den første til at indtage.

31-årige Kirstine Rasmussen er opvokset i Randers og har læst teologi i Aarhus.

Efter sin bacheloreksamen rejste hun til Australien, fordi den danske kirke i Sydney tilbød hende at blive assistent der.

- Det blev til en vidunderlig tid, som blev ganske afgørende for mig – både teologisk, men også privat, da jeg med hjem fik et par usædvanligt gode souvenirs i form af en mand og et barn i maven, fortæller hun i sin præsentation på Viborg Stifts hjemmeside.

Efter et år på barsel tog Kirstine Rasmussen en kandidat fra Københavns Universitet, og hun blev færdig med pastoralseminariets uddannelse i 2020. Senest har hun og familien som nævnt boet i Malmø, men nu vender hun altså retur til Jylland efter mange års fravær.

Præstejobbet i Viborg er Kirstine Rasmussens første. Hun afløser Birgitte Thun, der efter 17 års virke flyttede til Tyskland med sin mand.

- Jeg søgte embedet i Søndermarkskirken i Viborg som mit første embede, fordi jeg her oplevede en menighed, som ønsker at have en rummelig og aktiv kirke, hvor vi sammen skal lave kirke for hele sognet, og hvor forkyndelsen samtidigt vægtes højt, fortæller Kirstine Rasmussen på stiftets hjemmeside.

Kirstine Rasmussen ordineres af biskop Henrik Stubkjær den 11. april klokken 16.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer og legendekandidat blandt de bedste mod Fredericia

Annonce