Annonce
Viborg

Søndersøløbet bliver til noget - Viborgs løbefest afvikles i en oldschool-version

Søndersøløbet 2020 bliver en udgave med kun 90 løbere. De lokale løbeklubber inviteres til at udvælge løberne til det prestigefulde løb. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Søndersøløbet bliver ikke den store folkelige løbefest, som det plejer at være. Men der bliver et Søndersøløb i 2020, og det afvikles lidt, som det blev for 50 år siden.
Annonce

Løb: Vi har måtte undvære rigtig meget i 2020 - men Søndersøløbet kommer vi ikke til at undvære.

Tirsdag den 29. september klokken 17.30 lyder startskuddet til årets løb, som dog langtfra bliver den løbefest for flere tusinde løbere, som det plejer at være.

Årets udgave bliver kun et enkelt løb, som kun har plads til 90 løbere. Det bliver de lokale løbeklubber fra hele Viborg Kommune, som bliver inviteret til at tilmelde løbere til det traditionsrige løb, som har flere end 100 år på bagen.

- Det kommer ikke til at være, som det plejer, men det bliver i den her oldschool-version, hvor det bliver lidt ligesom, det var for 50 år siden, hvor det var en venskabelig kappestrid mellem de lokale klubber, forklarer Morten Erfurth fra Viborg Idrætsråd.

- Det bliver op til klubberne at bestemme, hvem de vil sende afsted. Og det vil helt sikkert blive sådan, at nogle sender løbere afsted, som skal gå efter topplaceringer, mens andre sender breddeløbere - og på den måde bliver det i overensstemmelse med løbets DNA. I år kan vi bare ikke have alle med, siger han.

Allerede i løbet af næste uge forventes det, at deltagerlisten er på plads.

Annonce

Få tilskuere - men livesending fra Søndersø

Hovedløbet tiltrækker normalt også tusindvis af tilskuere ved opløbsstrækningen eller langs ruten, men i år bliver også den del helt anderledes.

Der er et stærkt begrænset antal pladser ved opløbsstrækningen, som inddeles i zoner, hvor der maksimalt kan være 100 tilskuere i hver zone.

Ydermere kræves der billet for at få plads i en af zonerne, hvor alle også skal sidde ned på en medbragt stol eller et medbragt tæppe. Billetterne koster 25 kroner og kan købes via fitdeal.dk.

- Søndersøløbet er en legendarisk begivenhed, der gennem flere end 100 år har samlet borgerne i Viborg Kommune – og derfor er vi utroligt glade for at kunne afvikle løbet. At vi så primært kommer til at samles omkring folkebladets livesending, er jo de vilkår, som vi har i øjeblikket, siger Morten Erfurth, der forklarer, at den fulde indtægt fra billetsalget går til sportslige formål.

Salget er ikke iværksat for at tjene penge men for at sikre, at de få pladser ved søen også bliver brugt på selve dagen.


Søndersøløbet er en legendarisk begivenhed, der gennem flere end 100 år har samlet borgerne i Viborg Kommune – og derfor er vi utroligt glade for at kunne afvikle løbet

Morten Erfurth


Som det har været normen i de seneste år, så sender folkebladet løbet direkte på viborgfolkeblad.dk. Sendingen bliver ganske gratis, og den vil i lighed med tidligere år rumme både optaktsstudie, intens dækning af selve løbet kulminerende med dramaet på opløbsstrækningen og masser af interview med løberne, når de har fået vejret efter at være kommet i mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce