Annonce
Sport

Søndersøløbet byder på personlige sejre

Sofie Pedersen (t.v.), Matilde Jessen (midten) og Josefine Navntoft (t.h.) er alle glade for at have været en del af projektet Rund Og Sund.

En række unge løbere, som har deltaget i behandlingstilbuddet Rund og Sund, opnåede en personlig sejr, da de gennemførte Søndersøløbet.

Viborg: På resultatlisten er der kun én officiel vinder, som krydser målstregen som den første, men blandt de tusinde deltagere var der uomtvisteligt flere løbere, som sejrede.

Nogle af dem var børnene fra Rund og Sund (ROS), der er et behandlingstilbud til børn og unge med overvægt. På Regionshospitalet Viborgs Børn og Unge-afdeling har projektet kørt i en årrække.

Her har børnene kunnet løbetræne hver mandag, og tirsdag aften var ROS tilmeldt Søndersøløbet med cirka 40 børn og unge, som enten havde tilknytning til ROS-idrætsholdet, ROS-løbeholdet eller Fighterne fra Ungdomsskolen.

Tre af dem var Sofie Pedersen, Matilde Jessen og Josefine Navntoft, som alle kæmpede sig heroisk igennem de 5,8 kilometer.

- Det var sjovt at løbe rundt om søen. Nu har vi trænet op til det hver mandag, og så er det sjovt, at man kan få brugt al sin træning til løbet, sagde 13-årige Matilde Jessen, der på fornemste vis kunne strække armene i vejret efter knap 39 minutter.

Ved målstregen blev der heppet ihærdigt på de andre ROS-løbere, som alle fik en medalje om halsen, da de kom i mål.

Hurtigere end mor

Der var knus, smil og masser af ros til de tre piger, da de kom over målstregen, men forud har ligget timevis af fællestræning, som Regionshospitalet Viborg tilbyder i forbindelse med projektet, og den er de tre piger blevet bidt af.

- Det er dejligt, at der hele tiden er en voksen med en, som hjælper med at slå sine mål. Samtidig løber man altid i små grupper, hvor man snakker, og man er aldrig alene, så det er virkelig hyggeligt, hver gang vi træner, sagde Matilde Jessen, som havde fået en guldmedalje hængt om halsen som det synlige bevis på den flotte præstation.

Det havde den blot ni-årige Josefine Navntoft, som løb i mål på 35.13, også, og foruden medaljen og den flotte tid kunne hun også glæde sig over én ekstra sejr i forbindelse med løbet:

- Det var dejligt at løbe, og det gik også rigtig godt, for jeg var hurtigere end min mor, sagde hun.

Og for ti-årige Sofie Pedersen blev løbet tilmed en milepæl for hende, da hun gennemførte løbet med bravur på under 36 minutter.

- Jeg løb hele søen rundt uden pauser, og det er det længste, jeg nogensinde har løbet, sagde hun stolt efter løbet.

Og mon ikke der også stod et par pavestolte forældre på sidelinjen, eller nogle der fulgtes med deres børn, som havde samme stolte følelse ovenpå løbet? Sofie Pedersen, Matilde Jessen og Josefine Navntoft er i hvert fald tydelige beviser på, at der var langt flere end blot én person, som sejrede under årets Søndersøløb.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Viborg FF For abonnenter

Flot comeback mod AGF sender Viborg FF's U17-hold i pokalfinalen

Sport

Tid til ny inspiration: Succesfuld serietræner siger stop efter tre år i Kvik/Aalestrup

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Viborg

Nemt overblik over Viborgs guidede ture

Annonce