Annonce
Viborg

Søren Pape: Det har været det fedeste job, men jeg har også fået for lidt søvn de sidste 2,5 år

Søren Pape Poulsen er formentlig i gang med de sidste dage eller uger som justitsminister. En tid han ser tilbage på med glæde, men også nogle ting, som har været hårde. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Søren Pape er på nuværende tidspunkt landets justitsminister, men kan egentlig ikke agere som sådan, imens der dannes regering. Om lidt er ministertiden forbi for denne gang, og han kommer til at savne jobbet.

Viborg: Søren Pape Poulsen (K), som for en stund stadig er justitsminister, var i løbet af denne uge en tur forbi Radio Viborg, hvor han og radiovært Peder Toft fik en snak om, hvordan det egentlig er at sidde i den situation, som Pape er endt i, efter at blå blok tabte regeringsmagten ved folketingsvalget.

- Først og fremmest er jeg vildt taknemmelig for det fine valg, vi selv havde, selvom jeg gerne ville have haft regeringsmagten. Men det var befolkningens ønske, og sådan er det, indleder justitsministeren.

Det Konservative Folkeparti gik fra 3,4 procent af stemmerne i 2015 til 6,6 procent af stemmerne til det netop afsluttede folketingsvalg. Derfor kan Søren Pape nu se frem til en periode som partiformand for et parti, der er på vej fremad.

- Jeg ser mange muligheder i mit eget parti, men jeg var gerne blevet som minister. Det gør mig ondt at stoppe som justitsminister, for jeg syntes, det var så spændende, og der var så meget godt, som jeg stadig kunne have tænkt mig at arbejde med.

Noget af det første, som Søren Pape fik igennem som justitsminister, var "bandepakken", som sendte en del kriminelle fra bandemiljøet bag lås og slå.

Annonce

Livet som minister er hårdt

På nuværende tidspunkt er han justitsminister, men han har slet ikke de samme muligheder, som før valget blev afgjort.

- Jeg er minister, men må egentlig ikke agere som minister, imens der dannes regering. Det er en meget mærkelig situation. Medmindre, gud forbyde det, at der sker noget meget alvorligt som eksempelvis terror. Så vil jeg agere som vores justitsminister, siger han.

Hvis der ikke sker noget alvorligt, får han derfor en tiltrængt pause. Det har været nogle hårde, men fantastiske år.

- Nu vil jeg til gengæld trække stikket fuldstændig (hen over sommeren, red.). Jeg føler ikke, at jeg har sovet den sidste måneds tid, og så har jeg fået for lidt søvn de sidste to et halvt år.

Søren Pape Poulsen kan nu se frem til en stille og rolig juli måned, hvor han noterer, at han godt kan blive lidt svær at få fat på.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Sag om grov babyvold er i gang: - Jeg tror ikke, jeg kan have rystet ham så meget, at han har fået de skader i hjernen

Annonce