Annonce
Viborg FF

Se videoen: Sørensens frisparksfod gjorde det igen - Viborg FF hentede tre point i Hjørring

Christian Sørensen gjorde det igen - afgjorde en kamp via en flot frisparksscoring. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Viborg FF var uden holdets to topscorere, men det lykkedes alligevel at hente tre point i Hjørring via en frisparksscoring fra Christian Sørensen.

Fodbold: Viborg FF holder førstepladsen i 1. division - og afstanden til konkurrenterne.

Søndag vandt VFF med 1-0 ude over Vendsyssel og svarede dermed igen på de sejre, som Silkeborg og Esbjerg hentede tidligere i spillerunden.

Modstanderen Vendsyssel har erkendt, at holdet kun har et mål for dette forår - nemlig at undgå nedrykning.

Og derfor er spillestilen blevet mere simpel. Det handler om at stå lavt og forsvare sig bravt - og så ellers håbe på, at et offensivt es laver noget på en kontra.

Den viden havde VFF, da holdet gik ind i søndagens opgør i Hjørring. Og med udsigten til en kamp, hvor en talstærk defensiv skulle nedbrydes, så var det bestemt ikke vand på Viborg-møllen, at topscorerne Sebastian Grønning og Jakob Bonde begge sad ude med skader.

Som forudsagt, så blev kampen da også en kamp, hvor VFF skulle være tålmodige. Hjemmeholdet havde sjældent bolden ret længe, da VFF presset effektivt afmonterede alt, hvad Vendsyssel prøvede på.

Til gengæld havde VFF svært ved at finde åbninger. Jeff Mensah lavede en flot soloaktion, hvor han via nogle flotte træk kom fri i venstre og skød snert forbi den fjerneste stolpe, men ellers, så var det kun i forbindelse med dødbolde, at VFF truede Vendsyssel for alvor.

VFF ledte og ledte efter muligheder, men der kom ikke rigtig nogen.

Men som så ofte før, så blev en dødbold åbningen. Flotte kombinationer endte med at give et frispark udenfor Vendsyssel-feltet, da Tobias Bech blev nedlagt.

Og VFF har en af rækkens bedste frisparksskytter i Christian Sørensen. For tredje gang i de seneste fire kampe sparkede Christian Sørensen bolden i nettet fra en position lige udenfor feltet - og for lige at toppe den, så gav et lignende frispark faktisk et mål i sidste spillerunde mod Fredericia, da VFF scorede på en returbold efter et lignende forsøg.

Scoringen efter en halv time rystede hjemmeholdet. VFF dominerede mere og mere - og pludselig brændte det mere og mere på.

Kampen i tal

Vendsyssel FF-Viborg FF 0-1 (0-1)

Fodbold, 1. division, 18. spillerunde

Mål: 0-1 Christian Sørensen (31.)

Gule kort: Justin Lonwijk, Alassana Jatta, Jeppe Grønning, Davit Skhirtladze, Viborg FF

Viborg FF: Lucas Lund - Frederik Brandhof, Lars Kramer, Mads Lauritsen, Christian Sørensen - Jeppe Grønning, Jeff Mensah, Justin Lonwijk (67. Mads Aaquist) - Younes Bakiz (89. Sofus Berger), Alassana Jatta (67. Davit Skhirtladze), Tobias Bech (79. Frans Putros)

Dommer: Michael Rasmussen

Jeff Mensah sendte et indlæg ind fra venstre. Vendsyssel-keeperen stod som naglet til jorden, da bolden traf indersiden af stolpen og sprang i spil igen.

Kort efter kom Mads Lauritsen flot til et hjørnespark og headede. Igen så alle til, mens bolden dumpede ned på stolpen - og sprang i spil.

VFF var med andre ord ikke langt fra at føre med mere end 1-0 ved pausen.

Annonce

Levede til det sidste

Måske derfor var starten af anden halvleg nervebetonet.

VFF kunne ikke rigtig få fat, og Vendsyssel havde held til at få gjort kampen til en urytmisk slåskamp.

Selv om hjemmeholdet kom mere frem på banen, så blev det ikke rigtig farligt.

Og som tiden gik, så kom chancerne også til VFF. VFF brød fint midt på banen, hvor Tobias Bech opsnappede bolden. Han fandt Bakiz, som dog lossede bolden langt op mod den blå forårshimmel.

Lidt senere vandt en ellers svagt spillende Alassana Jatta en hovedstødsduel, hvilket sendte Tobias Bech alene med målmanden, men højrebensafslutningen sad lige i hovedet på Vendsyssel-keeperen, som efterfølgende måtte have behandling i en længere periode.

Den lange spilpause brød VFF-rytmen. Det blev igen en duel-kamp, hvor der blev sparket mere end spillet, og det bekom Vendsyssel ganske fint.

Lucas Lund måtte sjældent i aktion, men det blev mere nervebetonet fra VFF's side på grund af den spinkle føring, som betød, at Vendsyssel lugtede et point.

Det gav et par omstillinger, men VFF kunne ikke helt få kampen punkteret.

Derfor levede den videre i de syv tillægsminutter, hvor Vendsyssel til det sidste forsøgte at at spolere VFF-humøret.

Det lykkedes ikke. VFF-defensiven holdt fin stand, og dermed hentede VFF den anden sejr efter nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lyset for enden af tunnellen

Annonce