Annonce
Viborg

Søster Lagkage bliver forpagter af den nye bibliotekscafé: - Jeg glæder mig helt vildt, men jeg er også mega nervøs

Vikki Clausen startede i november 2014 Søster Lagkage med sin søster, der trådte ud af konditoriet og caféen i 2019. Siden har Vikki drevet stedet videre, og i august udvider hun med forpagtningen af bibliotekscaféen. Arkivfoto: Morten Dueholm
Den 9. august åbner den nye café på hovedbiblioteket i Viborg. Og det bliver med lokale Vikki Clausen fra Søster Lagkage som forpagter.

Viborg: Når den nye café på hovedbiblioteket i Viborg slår dørene op, bliver det med et velkendt ansigt bag disken. Det er nemlig Vikki Clausen, ejer af Søster Lagkage i Gravene, der har fået retten til at drive den nye bibliotekscafé fra den 9. august.

- Jeg glæder mig helt vildt, men jeg er også mega nervøs, siger hun og tilføjer:

- Der er meget, som skal på plads. Men jeg tænkte også bare: nu gør vi det. Og så må vi jo gå i gang og se, hvordan det går.

Annonce

For Vikki Clausen var det i første omgang ikke oplagt, at hun skulle forpagte caféen. Det var faktisk slet ikke planen, siger hun. Men da biblioteket kontaktede hende og spurgte, om hun havde lyst, satte det nogle tanker i gang.

- Jeg anede slet ikke, at de havde gang i en café. Men det er et fedt sted med masser af potentiale. Og hvis man skal udvide, så er det en rigtig god mulighed, fortæller hun.

Efter hun hørte om muligheden, er hun blevet meget begejstret for idéen. Der er nemlig allerede et kundegrundlag med folk i alle aldre, der besøger biblioteket. Der er mange rum - både ude og inde - hvor gæster kan nyde en kop kaffe, en kage eller måske en sandwich. Og så er er intet umuligt på biblioteket.

- De er så imødekommende. Alt kan nærmest lade sig gøre, siger Vikki Clausen.

Mad og drikke

Hvad angår udvalget af mad og drikke er intet lagt fast endnu. Der tænkes i forskellige typer kaffe, smoothies og selvfølgelig kage. Men lagkage er forbeholdt Søster Lagkage i Gravene.

- Noget af konceptet går igen, men på lidt længere sigt kommer der også nye ting. Og så skal det selvfølgelig være i engangsemballage, så man ikke har tallerkener alle vegne, fortæller Vikki Clausen, som også taler om hurtige frokoster, sandwich og salater og selvfølgelig "bare" en bolle med ost.

- Vi er nødt til at se, hvad behovet er, og hvad de unge, der kommer fra gymnasiet, vil have.

Annonce

Årelangt samarbejde

Det er mere end to år siden, at kultur- og fritidsudvalget afsatte de første 142.000 kroner til at etablere en café på biblioteket. Dengang var planen at placere den på bibliotekets førstesal.

Men det blev for dyrt, og en ny plan rykkede caféen i stueetagen.

For omkring et år siden besluttede udvalget så at øge medfinansieringen til 255.000 kroner, og håndværkere gjorde rammerne klar.

I den nye bibliotekscafé med udsigt til Midtbyens Gymnasium og Biblioteksparken vil man kunne få alt fra croissanter og boller til sandwich og muffins. Pressefoto

Biblioteket sendte forpagtningen i udbud, men fandt ikke det rigtige. Man gik opsøgende til værks og kontaktede Vikki Clausen, som man flere gange - og især under corona - har samarbejdet med.

- Vi har haft glæde af hinanden i flere år og på mange måder. Så vi spurgte Vikki, om det ikke var noget for hende, for hun var lige noget for os, fortæller bibliotekschef Britta Thuun-Petersen.

Efter noget tid og flere overvejelser svarede hun "ja".

- Det har været en lang proces, og derfor er vi også så glade for, at det er lykkedes. Vi glæder os rigtig meget, til at hun rykker ind og åbner til august, og til at gæster og besøgende kan få en god kop kaffe og måske en sandwich, siger bibliotekschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Annonce