Annonce
Viborg

S: Ny lov skal fjerne forældremyndighed og ret til samvær for pædofile

Socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S). Arkivfoto

Socialdemokraterne er ikke i tvivl om, at hammeren skal falde langt hårdere end i dag, når voksne dømmes for seksuelt misbrug imod børn. Venstre vil også stramme op.

Viborg: Der forhandles netop nu om forældreansvarsloven, som i højere grad end i dag skal have barnet i centrum.

I forhold til forhandlingerne om et nyt lovsæt på området, er afdækningen af pædofiles ret til samvær og fortsatte forældremyndighed særdeles aktuel.

Socialdemokraternes socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, fortæller således, at man i hendes parti vil gå efter gevaldige stramninger, hvad pædofile forældres rettigheder angår.

Hun mener, det er forrykt, at pædofildømte ikke nødvendigvis mærker en konsekvens i forhold til deres fortsatte ageren som forældre.

- Vi vil have strammet reglerne for både forældremyndighed og samvær for forældre, der har begået enten vold eller seksuelle overgreb imod børn. På den måde er det højest aktuelt, det I viser eksempler på. siger socialordføreren.

Pernille Rosenkrantz-Theil fortæller, at man ellers lavede nye regler i 2007:

- Men der tog man efter vores mening ikke problemet alvorligt nok. Der er en blind vinkel i lovgivningen, og den skal vi have lavet om på. Selvfølgelig skal det være sådan, at har man begået et seksuelt overgreb, så mister man forældermyndigheden og retten til samvær, siger hun.

Annonce

Barnet i centrum

Også hos Venstre lægger man op til at stramme forældreansvarsloven, siger socialordfører Carl Holst. I forhold til, om man skal se på retten til samvær og forældermyndighed, så snart der fældes dom over en pædofil, er Carl Holst ikke så direkte som sin kollega i Socialdemokratiet.

- Det drejer sig helt grundlæggende om at sætte barnet i centrum. Ikke forældrenes behov, ikke farens primære behov, ikke morens primære behov, men barnets. Altså at se på, hvad der er godt for barnet. Og er barnet i en situation, hvor det kan lide overlast, så skal der slås ned på det, siger han.

Kunne man forestille sig, at Venstre ville gøre det lettere, end det er i dag, at fratage en pædofil forælders ret til samvær og forældremyndighed?

- Det er jo sådan, at i dag skal man fremskaffe en attest, hvis man skal arbejde med børn, uanset om det er i en børnehave eller en idrætsforening. Det ville ikke være unaturligt, at man har det samme blik på forældre i forbindelse med eksempelvis skilsmisser, og det blik, man har på en ansat, skal som minimum også gælde, når vi taler om forælderkontakt med et barn, siger Carl Holst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Professor ansat som institutleder

Viborg HK For abonnenter

Stregspiller fra 2. divisionsholdet stiller sig i ligaholdets tjeneste - midlertidigt

Annonce