Annonce
Viborg

S slækker på udlændingepolitikken

Kristian Pihl Lorenzen
Annonce

Læserbrev: Trods klare løfter om det modsatte må vi desværre konstatere, at S-regeringen siden valget har lempet udlændingepolitikken på en række områder. Eksempelvis har regeringen har valgt at bruge 300 mio. kr. på at belønne især arbejdsløse udlændinge.

Med regeringens politik får en gruppe i kontanthjælpssystemet et månedligt tilskud til ydelsen. Det er forældre, som er berørt af kontanthjælpsloftet og/eller modtager integrationsydelse, som modtager det skattefrie tilskud. En enlig integrationsydelsesmodtager med fx to børn kan få 2.000 kr. skattefrit ekstra hver måned.

Nye tal viser, at antallet af modtagere af regeringens højere offentlige ydelser siden august 2019 har ligget på mellem 13.000 og 13.800 hver måned. Næsten to ud af tre af modtagerne har ikke-vestlig baggrund. Dermed har mellem 8.000 og 8.300 ikke-vestlige indvandrere hver måned fra august 2019 og frem til april 2020 fået en højere offentlig ydelse som følge af regeringens politik.

Regeringen gør det dermed mindre attraktivt at arbejdel i Danmark. Vi har brug for det stik modsatte.

Venstre insisterer på en fast og fair udlændingepolitik. Derfor vil vi afskaffe de højere ydelser til arbejdsløse indvandrere. Indvandrere skal forsørge sig selv og bidrage til fællesskabet og ikke blot havne på passiv forsørgelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce