Annonce
Viborg

Sag om økologisk mad skal gå om

Et solidt flertal i byrådet vil afskaffe kravet om, at mindst 30 procent af maden til ældre skal være økologisk, når den kommer fra en privat leverandør.Arkivfoto: Morten Pedersen

Borgmesteren satte en forkert indstilling til afstemning på onsdagens byrådsmøde. Derfor skal sag om krav til leverandører af pleje, praktisk hjælp og mad til ældre genoptages på byrådsmødet i november.

Annonce

Viborg: En fejl i forbindelse med en afstemning om krav til leverandører af hjemmehjælp, pleje og mad til ældre på onsdagens byrådsmøde fører nu til, at beslutningen annulleres, og at sagen genoptages på byrådets næste møde onsdag den 21. november.

Baggrunden er, at SF's medlem af byrådet, Kai O. Andersen, efter mødet ankede over forløbet og afstemningen i sagen, fordi han var i tvivl om, hvad politikerne reelt besluttede.

Politikerne besluttede ifølge videooptagelsen af byrådsmødet, at en revision af kommunens madpolitik afventer, at byrådet vedtager en ny styringsmodel for området.

Men den beslutning var i modstrid med debatten på mødet, hvor et solidt flertal ville droppe det nuværende krav til private leverandører af mad til ældre om, at minimum 30 procent af råvarerne skal være økologiske - sådan som det også gælder for kommunens eget storkøkken.

Annonce

Årtier bagud

Også i ældre- og aktivitetsudvalget er det besluttet, at kravet om økologi skal bortfalde, fordi indsigelser har peget på, at det risikerer at gøre maden dyrere for borgerne - men det kom altså ved en fejl aldrig til afstemning på mødet.

På mødet argumenterede både Kai O. Andersen og Enhedslistens Flemming Gundersen imod, at kravet om en vis procentdel økologiske varer tages ud af kravene til de private leverandører.

- Vi bør ikke stille færre krav til private leverandører end til kommunen, sagde Kai O. Andersen, mens Gundersen argumenterede for, at kommunen skal være langt mere fremme i skoene i forhold til økologi, fordi man efter hans opfattelse er årtier bagud.

Til gengæld var der enighed om, at det er fornuftigt, at der fremover skal stilles krav til leverandører af pleje og hjemmehjælp om, at de skal stille med en bankgaranti, og at de højst må skylde det offentlige 50.000 kroner.

Men nu skal hele sagen altså gå om.

Annonce
Annonce
Viborg

Faldende elevtal skyld i nedskæringer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Man gjorde Viborgs børn fortræd

Annonce