Annonce
Bjerringbro

Sagen om Tange Sø: Gorridsen er rystet og skuffet over særmøder

Det var en stor dag, da Jarl Gorridsen (th) forleden kunne fortælle den epokegørende nyhed, at søforeningen og de to lokale lystfiskerforeninger er gået i samarbejde. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
Formanden for søforeningen Jarl Gorridsen frygter, at den demokratiske proces om Tange Søs fremtid tilsidesættes.

Tange: Jeg er både rystet og skuffet. Det er jo at underløbe processen i den arbejdsgruppe, som ministeren har nedsat.

Sådan lyder det fra formanden for Foreningen til Bevarelse af Tange Sø, Jarl Gorridsen, da han onsdag aften fra folkebladet hører nyheden om, at formanden for arbejdsgruppen for Tange Søs fremtid Sebastian Jonshøj har inviteret Viborg Kommunes borgmester, Ulrik Wilbek, til et møde i næste uge.

Baggrunden for mødet er, at arbejdsgruppen ikke blev enig på onsdagens møde, som var det femte i rækken. Håbet er nu, at Jonshøj og Wilbek med hver sine embedsmænd kan nå frem til en løsning på den årelange konflikt om søen.

- Jeg var glad for, at Ulrik Wilbek på onsdagens møde stod fast på det forslag, som Viborg og Silkeborg kommuner samt Norlys er kommet med. Men jeg havde jo ikke ventet, at der nu skal laves bilaterale forhandlinger, hvor kun få kan være med, siger Jarl Gorridsen.

- Vi ved jo, at der er tætte forbindelser mellem Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Sportsfiskerforbund, så jeg kan kun frygte, at de nu vil forsøge at overtale Ulrik Wilbek til at støtte deres ønske om at genskabe Gudenåen, siger Gorridsen.

For knap to uger siden offentliggjorde han på et pressemøde en epokegørende nyhed, nemlig et samarbejde mellem søforeningen og de to lokale lystfiskerforeninger i håb om at de kunne få en afgørende rolle i arbejdet med at løse den årelange konflikt om søen.

- Efter pressemødet udtalte formanden for sportsfiskerforbundet på tv, at chancen for at få genskabt Gudenåen i sit oprindelige løb var forspildt for altid. Men hvis der nu skal føres forhandlinger uden for arbejdsgruppen, kan jeg frygte, at Jonshøj på vegne af Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Sportsfiskerforbund vil overtale Wilbek til at støtte et forslag om at genskabe Gudenåen, siger Gorridsen.

- Det ryster mig, at Sebastian Jonshøj prøver at underløbe den demokratiske proces. Politik skal være transparent uden forsøg på at lave lokumsaftaler. Det her er ikke kønt at se på. Og Ulrik Wilbek skal huske på, at han har et stort ansvar, fordi han ikke kun forhandler på sin egen kommunes vegne men også har fået mandat til at forhandle på vegne af både Silkeborg Kommune og Norlys, tilføjer en noget utilfreds Jarl Gorridsen.


Det ryster mig, at Sebastian Jonshøj prøver at underløbe den demokratiske proces. Politik skal være transparent uden forsøg på at lave lokumsaftaler. Det her er ikke kønt at se på

Jarl Gorridsen, fmd. for søforeningen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce