Annonce
Rundt om Viborg

Salg til Apple gav stor gevinst

Første etape af Apple-byggeriet skrider fremad. Den første etape skal være på 40.000 kvadratmeter. Foto: Jakob Thorup Thomsen

En ejendom på Hobro Landevej ved Foulum fik sin værdi mangedoblet, da Apple besluttede sig for at bygge datacenter.

Foulum: De famøse 10.000 jobs, som Apples kommende datacenter ved Foulum ifølge borgmester Torsten Nielsen (K) vil kaste af sig, har vi ikke set endnu. Men på andre måder har Apples datacenter allerede bragt velstand til egnen. En forfalden landejendom lige i periferien af byggeområdet gennemgik således en kolossal værdistigning, efter at it-giganten besluttede sig for at bygge datacenter i området.

Der er tale om den nu nedrevne ejendom på Hobro Landevej 14. Hvis man undersøger salgspriser for ejendommen, kan man se, at den i april 2014 blev solgt for beskedne 100.000 kroner. I januar i år blev ejendommen igen solgt, men nu var den unægtelig blevet noget mere værd. Salgsprisen var på 1,6 millioner kroner.

Undersøger man på tinglysning.dk, hvem der købte ejendommen, får man svaret på prisstigningen: Den nye ejer er Apple A/S, som uden tvivl har haft brug for at erhverve arealet i forbindelse med det store byggeri.

Annonce
Datacenter-byggeriet anslås til løbende at give arbejde til cirka 300 medarbejdere på byggepladsen. Foto: Jakob Thorup Thomsen

Hus til nedrivning

Huset på ejendommen var et fritliggende enfamilieshus, der var bygget i 1875, og som var på 104 kvadratmeter. Da det var udbudt til salg i 2014, blev ejendommen i salgsannoncen præsenteret som "en byggegrund med et hus til nedrivning", og den var på det tidspunkt en af de billigste ejendomme, som man kunne købe i hele Tjele-området. Udbudsprisen var dengang 150.000 kroner, men salgsprisen blev altså kun på 100.000 kroner.

Fem etaper

Datacenter-byggeriet er i øvrigt i fuld gang, og man kan nu se spærene på en af de første bygninger på den enorme indhegnede grund, hvor Apple bygger. Efter planen skal byggeriet ske i fem etaper. Fuldt udbygget skal Apples bygninger være på cirka 160.000 kvadratmeter - det svarer til godt og vel 30 fodboldbaner.

Hvis byggeriet holder tidsplanen, skal første etape stå færdig i begyndelsen af 2018. Hvornår datacentret skal være fuldt udbygget, afhænger af markedet for datateknologi, men Apple har tidligere fortalt, at man gætter på, at datacentret vil blive bygget i løbet af syv til 10 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Christian Sørensen efter to kampe og et point: - Lang pause er ingen undskyldning

Annonce