Annonce
Kultur

Salmesult i sognene

Foto fra optagelser af minigudstjeneste i Vindum kirke. Privatfoto
Sognepræsten forsøger at fastholde kontakt til sine sognebørn ved hjælp af diverse aktiviteter på facebook og nettet og via telefonen.

Brandstrup/Vindum: Hvordan er man kirke i en corona-tid? Det har menighedsrådet i Vindum og Brandstrup været nødt til at tænke på de seneste uger.

- Det har været en udfordring, at kirker og sognehus har været lukket, for hvordan skal vi så betjene vores borgere, spørger sognepræst Lars Morthorst Christiansen.

Sognet har fra første søndag i nedlukningen optaget minigudstjenester i kirkerne og sendt dem på facebook på søndage og i påsken.

- Det har været spændende, og vi har fået god respons, men det er en sølle erstatning for rigtig fællesskab, tilføjer sognepræsten.

Han har også haft kontakt med konfirmander og ældre over nettet og telefonen, men han føler ikke, at det er det samme, som rigtigt fællesskab

Den kommende uge vil sognet lave nye tiltag for at få kontakt med borgerne i Vindum og Brandstrup sogne.

Onsdag aften bliver der afholdt banko live over facebook for at lave lidt for børnefamilierne. Og på fredag, bededag den 8.maj, er der planer om friluftsgudstjenester på græsplænen ved Brandstrup kirke.

- Vi tror på, at vi får lov til at holde friluftsgudstjeneste, dog med begrænsning i antal. Der bliver derfor tale om en serie af korte gudstjenester på en halv time af gangen. Vi håber folk vil melde sig til på vores hjemmeside og bakke op om en rigtig gudstjeneste, som dog bliver kort og uden nadver men med rigtige mennesker, siger sognepræsten og fortsætter:

- Og bliver tilbudet modtaget godt, gentager vi det sikkert.

Endelig er der søndag den 10. maj dåbsgudstjeneste i Brandstrup Kirke. Her vil der blive transmitteret direkte på kirkens facebookside, så flere gæster og hele sognet kan være med i den glædelige begivenhed, hvor lille Anna bliver døbt.

- Vi forsøger at være kirke i en corona-tid, og jeg har hørt folk sige, at de ikke kun lider af hudsult, men også salmesult – vi glæder os til at være med til at mætte folk igen, når corona-forbudende lettes, siger Lars Morthorst Christiansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce