Annonce
Viborg

Samfundets helte eller samfundets skurke? - Der er travlt ved håndvasken

"Selv sidder jeg blot tilbage med angst for at komme på plejehjem," siger læserbrevsskribenten. Foto:Peter Leth-Larsen/Ritzau Scanpix
Annonce

Læserbrev: Der er fulgt mange pæne ord med under corona-krisen om dem, der skulle passe deres arbejde med omsorg af mennesker, der ikke kunne klare sig selv i hverdagen.

De blev omtalt som samfundets helte. Det er de også efter min mening. Hver og en. Selv ville de måske tænke, at ”tak var det, smedens kat døde af”.

I den dokumentar, der netop er blevet vist på TV2 om den manglende omsorg på et plejehjem, har vi måske lyst til at bruge den modsatte betegnelse til ordet helte.

Nu kommer politikerne så på banen, der er travlt ved håndvasken, nu skal der tænkes nyt og nedsættes udvalg. Ingen tager ansvar – hverken til venstre eller højre.

Selv sidder jeg blot tilbage med angst for at komme på plejehjem.

Derfor gav jeg mig til at søge på nettet om oplysninger på plejehjem. Hvad skriver man for eksempel nu i Århus Kommune om det emne?

Det er søde lyserøde fortællinger, også om uddannelser indenfor sektoren. Der står såmænd allerede det, politikerne nu vil have på banen.

Jeg savner ærlighed. Det kan vi kun takke en barsk journalistik for.

Men tilbage sidder så et spørgsmål om hvorfor? Hvorfor var det nødvendigt med skjult kamera? Kan det overhovedet blive anderledes?

Jeg bliver ikke beroliget af politikerne, der nedsætter udvalg og bruger ord fra organisationshåndbogens afsnit under undskyldninger og varm luft.


Jeg bliver ikke beroliget af politikerne, der nedsætter udvalg og bruger ord fra organisations-håndbogens afsnit under undskyldninger og varm luft.


Hvorfor ikke nævne, at der ikke er respekt for det arbejde, der lugter? Hvorfor ikke nævne, at det arbejde, der lugter, ikke får en løn, så det kunne blive lidt sjovere at tage latexhandskerne på og få vasket og skiftet mig, hvis jeg ikke kan undgå at komme på plejehjem.

Et gammelt udtryk siger ”penge lugter ikke”. Men de er midlet til at få ordentlige forhold på fremtidens plejehjem – i lønningsposen hos dem, der skifter bleen.

Glem ord som velfærdsteknologi og fokusområder, brug i stedet ord, som både demente, og os der ikke er blevet det endnu, forstår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Annonce