Annonce
Rundt om Viborg

Sammenhængskraft: Udbytterig workshop fik sparket en proces i gang

Karup by har de seneste år mistet en række butikker og funktioner - blandt andet den lokale ugeavis' kontor. Men sammen med lokale kræfter vil Viborg Kommune forsøge at vende afvikling til udvikling - og ikke mindst øge den lokale sammenhængskraft. Arkivfoto: Morten Dueholm

Karup: På grund af corona-restriktionerne måtte der højst være 50, men det antal var der også, da Viborg Kommune for nylig holdt en såkaldt workshop i Karup kultur- og forsamlingshus for at sparke gang i det projekt, der i bred forstand går ud på at skabe sammenhæng og udvikling i Karup-Kølvrå.

Formålet med workshoppen var blandt andet at finde metoder til at styrke den fælles opfattelse af Karup-Kølvrås kvaliteter og muligheder.

Der blev drøftet emner som sammenhæng i aktiviteterne, børn og unges udvikling, den generelle tryghed, sundhed og trivsel samt aktivitets- og mødesteder, der understøtter fællesskaberne.

Annonce
Der var under hensyntagen til corona-restriktionerne fuldt hus i Karup Forsamlingshus, da Viborg Kommune for nylig indbød til en workshop om et nyt projekt for sammenhæng og udvikling i Karup-Kølvrå. Foto: Viborg Kommune

Formand Winnie Nielsen fra Karup-Kølvrå Byforum, der var medarrangør af workshoppen, udtrykte glæde over, at der er lagt op til et samarbejde mellem kommunen og de lokale foreninger, borgere og institutioner. De unge var også repræsenteret, og én af dem, Anton Ibsen, der går i 8. klasse på Karup Skole, sagde ifølge en pressemeddelelse fra kommunen, at han håber, at aftenen kan være med til at styrke fællesskabet og give plads til alle i Karup-Kølvrå.

Workshoppen var et led i den proces, der skal føre til, at byrådets økonomiudvalg i begyndelsen af 2021 beslutter sig for et køreklart projekt, som kommunen har sat fire millioner kroner af til. Dog først i henholdsvis 2022 og 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Hjernerystelsen der ændrede alt: - Jeg vil selv kunne definere min fremtid

Annonce