Annonce
Rundt om Viborg

Sammenlægning: Byens sidste bank lukker

Handelsbankens filial på Bredgade 20 i Karup lukker den 7. oktober. Karup-filialen lægges fra den dato sammen med Viborgs. Dermed er der ingen fysiske pengeinstitutter tilbage i den tidligere Karup Kommune. Arkivfoto: Morten Dueholm
Handelsbanken nedlægger en stribe filialer. Karups er én af dem. Den bliver lagt sammen med Viborgs. Filialdirektøren mener, at det styrker kunderådgivningen.
Annonce

Karup: For et par årtier siden havde Karup adskillige pengeinstitutter. De seneste år har der blot været ét - Handelsbanken i Bredgade. Men nu er det også snart slut: Bankens filialdirektør i Viborg, Henrik Toft Mathiasen, oplyser, at Karup-filalen bliver lagt sammen med Viborgs, og at det derfor er slut med at gå i banken på Bredgade 20 i Karup efter den 7. oktober.

Forklaringen lyder, at Handelsbanken i Danmark - der er svensk ejet - generelt "ønsker at styrke rådgivningstilbuddet til kunderne". Derfor sammenlægges en række filialer landet over.

”Vi har valgt at konsolidere vores filialnetværk, fordi vi tror, at vi kan levere et endnu stærkere tilbud til vores kernekunder ved at samle vores kompetencer,” siger Henrik Toft Mathiasen i en pressemeddelelse.

Han forklarer videre, at "et stærkt, samlet medarbejderteam i Viborg vil kunne give kunderne endnu bedre og mere specialiseret rådgivning, både på privat- og erhvervssiden. Desuden vil det give medarbejderne bedre udviklingsmuligheder og et stærkere fagligt miljø”.

Annonce

Banken kører ud

Henrik Toft Mathiasen understreger, at selv om Viborg-filialen kommer til at dække et større geografisk område, så vil banken stadig være lokalt engageret. En af Handelsbankens rådgivere bor på Karupegnen, og bankens medarbejdere kører også ud til kunderne, hvis der er et ønske og et behov for det. Men i dag foregår en stor del af bankrådgivningen digitalt - per telefon eller computer. Handelsbanken i Karup har den senere tid således kun haft fysisk åbent et par dage om ugen.


Et stærkt, samlet medarbejderteam i Viborg vil kunne give kunderne endnu bedre og mere specialiseret rådgivning, både på privat- og erhvervssiden

Henrik Toft Mathiasen, filialdirektør i Handelsbanken


I forbindelse med sammenlægningen Viborg-Karup anfører filialdirektøren, at Handelsbanken fortsat vil have en decentral struktur, der betyder, at man kan træffe beslutninger lokalt.

”Vi glæder os rigtig meget til at byde kunderne fra Karup velkommen her i Viborg," siger Henrik Toft Mathiasen.

I Viborg ligger Handelsbanken på adressen Nytorv 2, hvor der er åbent mandag til fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Stortalent efter perlemål: Jeg har tit drømt om at sætte den i krydset på Viborg Stadion - nu har jeg gjort det

Viborg

Nu brøler kronhjortene

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Rundt om Viborg For abonnenter

Tre polakker sigtet og varetægtsfængslet for tyverier fra varebiler på Viborg-egnen: - Man stjæler godt i Danmark

Sport For abonnenter

Rutineret back har manglet procenter - men er sulten efter at erobre stamplads tilbage

Annonce