Annonce
Viborg

Sandstensportalen bliver restaureret i 2021

Anne-Mette Villumsen, Viborg, Skovgaard Museet
Annonce

Læserbrev: Svar på Find Lindermanns læserbrev ”Viborgs store attraktioner har fået et falmet skær”.

Tak til Find Lindermann for hans læserbrev i Viborg Stifts Folkeblad den 21. oktober, som vidner om et levende engagement i vores by. I en del af læserbrevet retter han en søgelyset mod tilstanden af Skovgaard Museets portal rundt om hoveddøren samt museets trappe. Det  kræver lidt oplysning om tingenes tilstand.

Skovgaard Museets markante bygning er en af byens perler, opført 1728 og unik i Nordeuropa fordi den er så velbevaret. Derfor passer vi også godt på den. Bygningen tilhører Viborg Kommune, og det er kommunen, der har pligt til at vedligeholde bygningen.


Slots- og Kulturstyrelsen har allerede godkendt en ansøgning om istandsættelse. På grund af årstiderne sættes arbejdet dog først i gang 1. maj 2021 og forventes at være afsluttet inden sommerferien.


Fordi bygningen er fredet, skal Slots- og Kulturstyrelsen give tilladelse til eventuelle ændringer og restaureringer. Kommunen har givet arkitekt Jens Andrew Baumann opgaven med at føre tilsyn med bygningen for at sikre, at Viborgs smukkeste bygning vedligeholdes.

Museets trappe er netop blevet restaureret i år, da nogle af murstenene på siderne var forvitrede. De er derfor blevet skiftet ud. De nye mursten står lyse i kontrast til de gamle mursten, der har fået patina gennem årene.

Find Lindermann kalder det snavs og alger, men da det er en gammel trappe, er det ikke vores vurdering, at alle murstenene skal renskures, så de også ser nye ud.

Med hensyn til museets sandstensportal, så er det rigtigt, at den er falmet, og den gode nyhed er, at en restaurering af den er faktisk på trapperne. Slots- og Kulturstyrelsen har allerede godkendt en ansøgning om istandsættelse. På grund af årstiderne sættes arbejdet dog først i gang 1. maj 2021 og forventes at være afsluttet inden sommerferien.

Til sidst vil jeg gerne takke Finn Lindermann for hans ros af vores arbejde på museet. Det er dejligt, at han også ser det.

Annonce
Viborg

Høst fordelene af hjemmearbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce