Annonce
Kultur

Sanseposer til børn og bedsteforældre

Ele Bonde viser de fine små kløverfrø frem, som også ligger i den sansepose, som man kan hente i Hjorthede Kirke. Foto: Christine Krüger Hansen
Hjorthede Kirke tilbyder, at børn og voksne kan besøge kirken og tage en pose med gode vinteraktiviteter med sig hjem.

Hjorthede: Der skal mere liv i kirken. Det er er tema, der fortsat arbejdes på i sognene Hjorthede, Skjern og Lee. Ved juletid kunne børn og voksne besøge Lee  kirke, hvor menighedsrådet havde en illustratorisk gennemgang af juleevangeliet med særlig fokus på engle.

Og her i vinterferien og ugerne frem er der mulighed for at bedsteforældre, børn og forældre kan besøge Hjorthede Kirke og hente en sansepose med hjem.

Ideen opstod hos Kirsten Donslund, der sidder i menighedsrådet. Hun blev som barn  ofte inviteret med i kirke af sine bedsteforældre og har gode minder omkring kirkebesøgende, fortæller Ele Bonde, der også er menighedsrådsmedlem og som sidder i et udvalg, der arbejder for mere liv i kirken.

- Vi tænkte lidt over, hvilken god grund vi kunne give børn og bedsteforældre til at besøge kirken og fik ideen med sanseposerne, der indeholder forskellige aktiviteter, som vi også tror på er beroligende og gode for deres psyke lige nu, siger Ele Bonde og viser en del af indholdet i sanseposen frem.

Der er for eksempel en lille pose med kløverfrø samt medfølgende instruktion til, hvordan man planter dem.

Frøene, der er økologiske, kommer fra Kirsten Donslund, der selv dyrker kløver til sine mange dyr på sin gård i Hjorthede, fortæller Ele Bonde.

Hos Hjorthede Kirke kan man hente en pose til fælles fornøjelse for både børn og voksne. Foto: Christine Krüger Hansen

Meningen er, at børnene skal tage posen med hjem og plante kløverfrøene, der spirer og kan spises i løbet af en uge.


Vi tænkte lidt over, hvilken god grund vi kunne give børn og bedsteforældre til at besøge kirken og fik ideen med sanseposerne, der indeholder forskellige aktiviteter, som vi også tror på er beroligende og gode for deres psyke lige nu

Ele Bonde, medlem af menighedsrådet i Hjorthede, Lee og Skjern sogn


- Vi har også ilagt et par maleark, der kan bruges af både større og mindre børn, fortæller Ele Bonde, der anbefaler, at man bruger farveblyanter, idet det giver flere farvenuancer samt får farvelægningen til at gå lidt langsommere.

Formerne, der skal males er runde ligesom Mandalas, og det er påvist, at det har en afslappende effekt at farvelægge runde symetriske former.

Annonce

Vigtigt med ritualer

- Det er vigtigt at have fokus på børnene i denne tid. De er ikke skabt til at være så meget alene, og det kan blive et kæmpe arbejde at give dem modet til igen at være sammen, fortælle Ele Bonde, der selv forleden talte med en seks-årig piger, der om sin sparsomme kontakt med andre børn sagde: "Jeg kan jo ikke mærke gennem skærmen, om mine kammerater kan lide mig".

Det er den lille angst, som kirken gerne vil hjælpe børnene med at komme til livs gennem sanseposen.

- Vi har brug for at komme ud, og vi har brug for ritualer. Med et besøg i Hjorthede Kirke kan børnene hente en ny pose hver uge med aktiviteter og frø til at plante, og de voksne kan tænde et lys og tage en bøn med hjem, fortæller Ele Bonde.

Ele Bonde sidder i et udvalg i menighedsrådet, der arbejder for mere liv i kirkerne. Foto: Christine Krüger Hansen

I posen er der også en kort fortælling, som man blot kan læse op for børnene, eller man kan også tilegne sig den, sætte sig selv ind i historien, og på den måde gøre den til sin egen.

Et besøg i Hjorthede Kirke er også en god anledning til at besøge en af de helt gamle landsbykirker, der for nyligt er blevet renoveret.

- Kirken er åben fra morgen til aften, og man er altid velkommen til at komme ind og hente en pose og tænde et lys, fortæller Ele Bonde og peger rundt i den hyggelige og lune kirke, hvor der står spirende forårsløg rundt omkring i krukker og glas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Bedre natur kræver et langt sejt træk

Debat

Lyset for enden af tunnellen

Annonce