Annonce
Viborg

Godt nyt til vandglade kørestolsbrugere: Savnet bådebro er snart færdig

Bådebroen i Søndersøparken er ved at være færdig. Foto: Morten Dueholm
Bådebroen ved Vestdansk Center for Rygmarvsskade har været savnet siden maj, hvor den gamle, faldefærdige bro måtte rives ned. Nu er broen ved at være færdig, så patienterne igen kan komme en tur på vandet.
Annonce

Viborg: Siden maj har patienterne på Vestdansk Center for Rygmarvsskade og Viborg Sejlklub måttet undvære den bådebro, der gjorde det muligt for kørestolsbrugerne at komme en tur på vandet.

Den gamle bro var så faldefærdig, at den blev vurderet til at være decideret farlig. Derfor blev den revet ned af kommunens folk, og siden har det altså ikke være muligt at sende rygmarvsskade-patienter afsted med både. Noget, som ellers øgede livskvaliteten markant for mange af de patienter, der boede på det højt specialiseret center.

Men som opmærksomme forbipasserende måske har set, så er der igen vokset en ny bro frem ved vandkanten.

- Den sidste meter er nu lavet, og vi er i øjeblikket med sætte kanter og fenderlister på. Det skulle være det sidste, men det er nok for sent i år at tage ud og sejle, så vi må nok sige, at der først igen er gang i sejladsen til foråret 2020, oplyser Jan Fig fra Viborg Sejlklub, der forventer at kunne holde indvielse af den nye bro i begyndelsen af maj.

Der var længe tvivl om, hvem der stod med ansvaret for den miserable bro, da både kommunen, sejlklubben og regionen havde del i sagen. Men med støtte fra Viborg Kommune, DIF/DGI's foreningspulje, Jem & Fix og Logen Wibergis er det nu lykkedes at få bygget en ny bro.

Det regionale rygmarvscenter har i øvrigt bygget et nyt bådhus, som stort set har været ubrugt grundet broens tilstand.

Ved den nye bro står et skilt med tak for den økonomiske støtte til projektet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Spillerne er glade - træneransættelse har givet ro, men skubber også til niveauet

Annonce