Annonce
Viborg

Scenekunstlinjen på Kulturskolen Viborg er fantastisk!

Annonce

Læserbrev: To fyrtårne forsvandt pludselig, og nu sidder elever og deres forældre tilbage og håber, at der findes en vej inden august.

Som forælder til en elev på Kulturskolen Viborgs Scenekunstlinje har de første dage af sommerferien mildest talt været rystende! Jeg kan erfare, at Anders Wadsholt nu forlader scenekunstlinjen som koordinator. Derudover har Kirstine Hoelgaard Pedersen også valgt at stoppe på skolen.

Første tanke var: ”Vi må jo have en forklaring fra kulturskolens ledelse”, men der er lukket til august… Vi kan imidlertid ikke bare se tiden an de næste to måneder, for det er scenekunstlinjen alt for vigtig til.

Elevernes sammenhold og den fantastiske stemning, man mødes af, så snart man træder ind ad døren, skal for alt i verden bestå. Eleverne er vidt forskellige, men sammen kan de noget helt særligt, når de pludselig får modet til at stille sig ud på scenekanten og gøre det, som de brænder for.


Det vigtigste spørgsmål for min søn og hans kammerater er lige nu, hvem der skal undervise dem. Han er pt. tilmeldt en skole, der lærermæssigt kører på halvt blus. Jeg håber så absolut, at der lige nu arbejdes på højtryk i Kulturskolens ledelse for at finde en løsning på det problem!


Det er ikke kun i timerne på scenekunstskolen, at troen på sig selv og at turde gøre det, man vil, viser sig. For mit vedkommende har jeg set min søn udvikle sig i folkeskolen også. Læsning og sproget - om det er dansk eller engelsk - er blevet langt mere interessant. For et manuskript, intonation og fortolkning er jo faktisk ret sejt at give sig i kast med! Nu er en fremlæggelse i skolen ikke noget at være nervøs over. Nu tør han at være sig selv og er stolt over det. Scenekunstskolen har også været springbræt til at være med i diverse tv serier og film, så en helt ny verden for en meget gladere dreng!

Alt dette er blevet en realitet takket være de fantastiske mennesker, der har undervist på scenekunstskolen.

Men tilbage til sagens kerne… Hvordan skal scenekunstlinjen ledes fremover? Det undrer mig, at scenekunstskolens koordinator pludselig blev varslet ned på halv tid – hvor og af hvem er beslutningen taget og hvorfor? Kulturskolen skulle jo gerne favne alle linjer, eller er det pludselig ikke det, man ønsker, at Kulturskolen skal kunne? Næste spørgsmål i rækken bliver derfor også, om man overhovedet vil have en scenekunstlinje, for besparelser og reducerede timetal er nok ikke vejen frem…

Det vigtigste spørgsmål for min søn og hans kammerater er lige nu, hvem der skal undervise dem. Han er pt. tilmeldt en skole, der lærermæssigt kører på halvt blus. Jeg håber så absolut, at der lige nu arbejdes på højtryk i Kulturskolens ledelse for at finde en løsning på det problem! Husk at passe på de skønne ansatte, som er tilbage – de kan ikke løfte hele læsset alene, og de må for alt i verden ikke give op, fordi der ikke handles i tide - hvad enten det er på kulturskolen eller højere oppe i systemet...

En pause med undervisning vil være katastrofal efter flere ugers nedlukning på grund af coronavirus. Vi kan IKKE vente til efteråret med en afklaring, da det her er en kæmpe del af elevernes liv. At søge et tilbud i en tilstødende kommune vil være helt utænkeligt for vores søns vedkommende, for det er Viborg scenekunstskole, der har plads til drømmerne og deres drømme!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce