Annonce
Kultur

Scenetårn færdigt efter ombygning: Nu starter sæsonen på Viborg Teater

Troen på livet forsvandt på et splitsekund, da Søren Huss' kæreste blev offer for en trafikulykke. Nu har han sat tekst og musik til beretningen om at miste i forestillingen "Troen og Ingen". Pressefoto
Viborg Teaters scenetårn er klar efter en længerevarende ombygning, og der bliver travlt på teatret med fire forestillinger fire dage i træk.
Annonce

Viborg: Viborg Teaters scenetårn har længe været under ombygning, men nu står det endelig færdigt, og sæsonen kan gå i gang. Dét gør den med ikke mindre end fire store stykker.

Torsdag den 24. oktober kommer Teatret Møllens anmelderroste forestilling "Svejk i anden verdenskrig" på scenen. Det humoristiske drama, der bliver akkompagneret af sang og klaverspil, foregår i Prag og handler om Svejk og hans talent for at havne i de mærkeligste situationer, mens han lever af at fange og sælge hunde til byens prominente fruer.

Folketeatrets forestilling "Jordens Indre" med blandt andre Iben Hjejle og Jesper Lohmann i hovedrollerne følger den 25. oktober. "Jordens Indre" er fortællingen om Danmarks ukendte verdensstjerne inden for naturvidenskaben, Inge Lehmann, men det er også historien om, hvor svært det er for kvinder at blive accepteret af omverdenen for deres dygtighed.

Lørdag den 26. oktober har teatret en musikdramatisk forestilling på plakaten, nemlig forestillingen "Troen og Ingen" med tekst og musik af Søren Huss. Det er en bevægende forestilling, der giver mulighed for stor eftertanke om livets store spørgsmål, når det ultimative tab opstår.

Sidst, men ikke mindst, vender Sigurds Danmarkshistorie med Sigurd Barrett tilbage søndag den 27. oktober efter sidste års succes. Hele familien vil blive ført sikkert gennem historiske perioder med tekst og musik.

Selvom publikum nok nødigt mærker til ændringerne i den nye og automatiserede sceneteknik, er det vigtigt for teatret at være moderne og leve op til tidens krav. Teaterforeningen håber derfor også på, at ombygningen i scenetårnet kun er første skridt i renoveringen af teatret som helhed. Den videre proces arbejder bestyrelsen fortsat ihærdigt på at få gennemført.

Inge Lehmann påviste i 1936, at jorden har en fast, indre kerne. Hun udgav en artikel med sin opdagelse, men anerkendelsen udeblev. Folketeatret fortæller Inges historie i stykket "Jordens Indre". Pressefoto
Annonce
Annonce
Navne

En ægte dansk guldhelt fylder 40 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce