Annonce
Viborg

Sct. Mathias Port bliver først helt færdig sidst på året

Sct. Mathias Port bliver først helt færdig sidst på året. Den sorte asfalt her i forgrunden skiftes dog snart med farvet belægning. Foto: Morten Pedersen
Belægningen skal have tid til at sætte sig, inden den får fast fuge, men udskiftning af sort asfalt og etablering af grøn bunddække sker snart.

Viborg: Flere læsere har henvendt sig til folkebladet med undren over, at dele af belægningen på Sct. Mathias Port tilsyneladende ligger løst og uden fuge mellem stenene.

De har - delvist - ret, men det er nu helt efter planen, forsikrer projektchef hos Viborg Kommune, Dan Yding Hahn Rasmussen.

- Belært af erfaringen med belægningen i resten af gågaden, så har vi valgt at lade belægningen få lov til at sætte sig, inden den får den endelige, faste fuge, hvilket vil ske sidst på året, siger Dan Yding Hahn Rasmussen.

Han oplyser, at man netop har rettet op på de sten, der ikke lå ordentligt, ligesom der er blevet fuget med sand på den del af belægningen, der ligger rundt i kanten af torvet.

Den midterste del er fuget med beton.

- Det er valgt, da den del af torvet har en del tung trafik og derfor skal kunne holde til mere, siger Dan Yding Hahn Rasmussen.

Annonce

- Belært af erfaringen med belægningen på resten af gågaden, så har vi valgt at lade belægningen få lov til at sætte sig, inden den får den endelige faste fuge.

Dan Yding Hahn Rasmussen, ingeniør ved Viborg Kommune

Farvet og grønt

Den del af Sct. Mathias Port, der lige nu er beklædt med almindelig sort asfalt, skal for øvrigt have en ny, farvet belægning. Det vil ske, når Fotodage Viborg er overstået.

- Vi har fået prøver på belægningen hjem, men for ikke at forstyrre fotodagene vil belægningen først blive lagt på, når det arrangement er overstået, siger Dan Yding Hahn Rasmussen, der også fortæller, at jorden rundt om de træer, der er plantet på torvet, vil blive plantet til.

- Her kommer der et grønt bunddække, så det hele kommer til at se smukt ud, så også den del skal altså lige have den sidste finish, siger Dan Yding Hahn Rasmussen.

Gravene på vej

Det helt store arbejde i forbindelse med at få hele gågadesystemet til at hænge sammen foregår lige nu i Gravene.

Her er der blevet gravet i adskillige måneder, og arbejdet kommer til at stå på en rum tid endnu.

- Det går egentlig efter planen, men der har da været nogle uventede udfordringer undervejs. De gamle varmerør var indstøbt i beton, og vi er også stødt på en gammel kloakledning fra 1930'erne, som vi ikke lige var forberedt på. Sådan er det, når man graver ind i en by, men nu er der ved at blive lagt nye fjernvarmerør ned, siger Dan Yding Hahn Rasmussen.

Når alt gravearbejdet er overstået, skal Graven have samme belægning som resten af gågadesystemet.

Der er endnu ikke lagt fast fuge mellem stenene i kanten af torvet. Det sker først sidst på året.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

'Fælles sang gi’r fælles glæde': Musikterapi er et pusterum fra tankerne

Viborg For abonnenter

Sygeplejefaglig direktør: - Der er ingen tvivl om, at kunst og udsmykning har rigtig stor betydning

Annonce