Annonce
Viborg

Se alle billederne: Nervøs blomsterpige tog imod kronprinsessen i det nye akutcenter

12-årige Siff Korsgaard Eriksen tog imod kronprinsesse Mary til den officielle åbning af det nye akutcenter. Foto: Morten Pedersen
Mandag formiddag gik ikke stille for sig på Regionshospitalet Viborg, hvor både pressen, personale og nysgerrige borgere havde samlet sig i det nye akutcenter, der officielt blev åbnet af kronprinsesse Mary.
Annonce

Viborg: Små prinser og prinsesser stod klar ved den røde løber med flag i hænderne og kroner på hovederne. For at holde varmen måtte de hoppe på stedet, og flere fandt efterhånden både vanter og huer frem fra lommerne.

Endelig kom den store sorte kronebil til syne ved hospitalets indgang, og børnene viftede ivrigt med flagene. Ud af vognen trådte kronprinsesse Mary på sine høje hæle og med et stort smil på læben. Hun gav sig god til at hilse på børnene, og mens en af dem gav hende en lille gave, fik hun sagt til dem alle, at de så meget fine ud med deres kroner.

Herefter trådte hun frem på den røde løber, hvor regionsrådsformand Anders Kühnau (S) stod klar til at byde den kommende dronning velkommen. Herefter var det viceborgmester Per Møller Jensen (S), der sagde pænt goddag, mens sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen også både nejede og bød velkommen.

Sidst, men ikke mindst, stod 12-årige Siff Korsgaard Eriksen nervøst og kiggede på, mens kronprinsessen nærmede sig.

Så blev det hendes tur. Hun gav hånd, nejede og smilede stort, mens hun forærede Mary den fine, røde buket.

Det nye akutcenter rummer:

  • 25.500 kvadratmeter

  • Ny akutafdeling med skadestue, lægevagt, ambulancehal, traumestuer, Akut Røntgen og Skanning og Akutafsnit Børn og Unge

  • Nye klinikker – blandt andet Mave- og Tarmkirurgisk Klinik og Urinvejskirurgisk Klinik

  • Ny Dagkirurgi og ny Skopi-klinik

  • Ny Fysiologisk Klinik

  • Nye sengeafsnit med ensengsstuer med eget bad og toilet
Annonce

Nervøs blomsterpige

Sådan. Alt gik som planlagt. Og blomsterpigen kunne nu slappe af, indtil saksen til snorklipning senere skulle gives til kronprinsessen.

Det var ellers en noget nervøs Siff Korsgaard Eriksen, der ventede i hospitalets nye hovedindgang et kvarter tidligere.

- Ja, jeg er ret nervøs. Jeg glæder mig og håber, det hele går, som det skal. Jeg har ikke mødt nogen af de kongelige før, så det bliver sjovt, sagde 12-årige Siff Korsgaard Eriksen, der går til kontrol på Børn og Unge, fordi hun blev født meget lille.

- Da min far sagde, at jeg skulle være blomsterpige, så tænkte jeg bare "hvad sker der her?", fortalte blomsterpigen og grinte nervøst med skuldrene helt oppe om ørene.

Hun kunne næsten ikke vente med at fortælle klassekammeraterne næste morgen, at hun havde hilst på og givet blomster til selveste Mary.

Annonce

- Tillykke til alle

Da kronprinsessen endelig var kommet indenfor i det nye akutcenter, og pressefolk og publikum var kommet på plads, var det tid til taler.

Første mand på talerstolen var regionsrådsformand Anders Kühnau (S), der kaldte det en stor ære at få lov at kunne åbne det nye akutcenter.

Så var det hospitalsdirektør Thomas Balle, der roste de spritnye rammer og lykønskede alle - både patienter, personale og borgere.

- Tak og et stort tillykke til os allesammen med det nye akutcenter, sluttede han sin tale.

De mange fremmødte, kittelklædte som "civile", klappede og kiggede anerkendende på hinanden. Rundt omkring i centeret forsøgte hospitalets personale at få et hurtigt billede af kronprinsessen, inden de måtte fortsætte deres vagt under roligere forhold.

Projektchef Jeppe Juul Hansen var sidste taler, inden det røde silkebånd på scenen blev klippet over af hendes kongelige højhed.

Mary var meget imponeret og interesseret i traumeteamets arbejde med akutpatienter. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Interesseret og imponeret

Herefter var der rundtur i det store nye center. I ambulancehallen var en skuespiller hoppet op på båren, så kronprinsessen kunne følge forløbet og behandlingen fra ambulancen og videre til de nye traumestuer.

Undervejs stillede kronprinsessen mange spørgsmål til de fagfolk, der viste deres funktioner frem. Hun virkede meget interesseret og imponeret over det store traumeteam, der tog imod "patienten".

- Det ser meget velkoordineret ud, og alle kender deres præcise plads. Hvordan er det at arbejde på denne her måde? spurgte hun blandt andet den ledende læge i traumestuen.

Herefter jokede hun med "patienten", der var ved at være færdig med dagens opgave som tilskadekommet motorcyklist.

Næstsidste stop var i en af de nye operationsstuer, der ikke helt er taget i brug endnu. Her var der for pressens skyld gjort klar til en gastrisk bypass-operation, hvor Mary fik lov at styre joystikket til robotarmen.

Ved hovedindgangens store Lego-model hilste Mary på tre af de hospitalsklovne, der hver uge gør livet lidt sjovere for indlagte børn og unge. Af klovnene fik kronprinsessen et stort farverigt ballondyr, som hun tog med sig i kronebilen, da hun vinkede farvel efter cirka halvanden times besøg i Regionshospitalet Viborgs nye akutcenter.

Små prinser og prinsesser fra Viborg Private Realskole stod klar foran den nye hovedindgang, hvor kronprinsessen trådte ud på den røde løber. Foto: Morten Pedersen
Et af hospitalets traumeteams demonstrerede, hvordan det håndterer en patient, der kommer direkte ind i traumecenteret fra ambulancen. Foto: Morten Pedersen
Kronprinsessen blev vist rundt i blandt andet ambulancehallen, traumecenteret og på en operationsstue. Foto: Morten Pedersen
- Det er en stor glæde at kunne indvie det nye akutcenter på Regionshospitalet Viborg, sagde kronprinsessen, da hun klippede snoren. Foto: Morten Pedersen
Kronprinsessen gav sig god tid til at sige goddag til alle de fremmødte børn, der stod klar med flag og kongekroner. Foto: Morten Pedersen
Hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen var stolt og glad for, at det nye akutcenter nu er taget i brug. Foto: Morten Pedersen
Blomsterpigen Siff Korsgaard Eriksen var spændt og nervøs inden mødet med kronprinsessen. Foto: Morten Pedersen
Med ballondyr og blomster i favnen forlod kronprinsesse Mary klokken 12 regionshospitalet i sin krone bil. Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Projektchef Jeppe Juul Hansen. Foto: Morten Pedersen
Regionsrådsformand Anders Kühnau (S). Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Måske kan vi nå at redde landsbyerne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Navne

Loge-bror i imponerende 50 år

Annonce