Annonce
Viborg

Se billederne: Skadestuen blev straks taget i brug efter indvielsen

Præcis klokken 9 blev det røde banner fjernet fra skiltet ved den nye akutmodtagelse. Foto: Morten Pedersen
Den nye akutmodtagelse med skadestue, lægevagt og akutafdeling blev tirsdag morgen indviet med flag og jubel. Fem minutter efter åbningen ankom første ambulance med den allerførste patient til traumecenteret.

Viborg: Nedtælling, papirflag og klapsalver skulle til, da den spritnye akutmodtagelse med skadestue, lægevagt og akutafdeling tirsdag morgen blev erklæret åben.

I den bidende efterårskulde og i småregn stod de mange spændte uniformerede ansatte foran den nye bygning. De havde tydeligt glædet sig til at tage den nye afdeling i brug efter års forberedelse og mange ugers træning. Det store røde banner blev sluppet, og skiltet med de store, sorte bogstaver kom til syne for første gang.

- Det er fuldstændigt fantastisk. Det har vi glædet os til i rigtig mange år, og det er næsten ligesom at have terminsdag i dag. Alt er planlagt ned til nederste detalje, og der er folk, der har arbejdet i månedsvis for at blive færdige til i dag, sagde oversygeplejerske for akutmodtagelsen Trine Agerskov med et stort smil.

Flere ansatte måtte også lige have et billede af begivenheden på deres mobiltelefoner, inden de vendte smilende tilbage til arbejdet.

Også hospitalsdirektør Thomas Balle og sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen var til stede ved indvielsen. Den officielle indvielse sker dog først i december, hvor alle afdelinger efter planen er på plads i det 25.000 kvadratmeter store akutcenter.

Annonce
Den allerførste ambulance fandt let og elegant frem til den nye ambulancehal, der har direkte adgang til traumecenteret.

Hurtigt taget i brug

Der gik ikke mere end fem minutter fra klapsalverne foran bygningen lød, til meldeingen om den første akutte patient kom. Et trafikuheld havde resulteret i en tilskadekommet patient, der skulle køres direkte på hospitalets traumeafdeling.

Den nye ambulancehal med plads til syv ambulancer stod helt klar til at modtage den allerførste patient. Flere læger og andet personale stod i første omgang klar i hallen, mens stilheden dominerede.

- Ét minut.

Meldingen var kort og konkret fra den ene læge i hallen.

Pludseligt viste de blå blink sig gennem ruderne, og ambulancen kom lydløst gennem garagedørende. Det spritnye gulv fik dog hjulene til at hvine, mens den skriggule vogn blev parkeret korrekt. Patienten blev på båren hurtigt trukket ud af bagenden af bilen og kørt afsted til traumecenteret som første patient.

Antallet af traumestuer er nu fordoblet fra en enkelt til to, og derfor kan der nu være fire patienter på traumecenteret ad gangen.

Nye flotte omgivelser

Hos skadestue og lægevagt var der til gengæld ro og overskud, da ingen patienter indtil videre havde brug for hjælp.

For at sikre, at der ikke kom alvorlige problemer med den nye akutmodtagelse, var den gamle afdeling åben indtil om eftermiddagen. Umiddelbart er alt gået som planlagt, på nær et par hjerteovervågningsmaskiner, der ikke opførte sig helt, som de skulle. Teknikerne var kaldt ind i hobetal, mens de gamle maskiner i første omgang fortsatte deres virke.

På væggene er tapetet lavet af lokale naturfotos, der ud over at pynte også kan fungere som pejlemærker for patienterne. Det er gennemgående i det nye akutcenter og giver et afbræk fra de ellers meget hvide vægge og døre.

- De nye omgivelser er flotte, lyse og venlige, og de er indrettet præcis til det, de skal, i en akutafdeling. Så det hele skal gerne kunne skabe flow, så patienterne kan komme hurtigt gennem systemet på en endnu bedre måde end før, sagde Trine Agerskov.

Det nye akutcenter, der har adgang fra Indgang B, indholder udover skadestue, lægevagt og akutafdelingen også operationsstuer, Skopi-klinik, Røntgen og Scanning og tre sengeafsnit.

Der var stor jubel blandt de ansatte, da indvielsen af den nye akutmodtagelse fandt sted.
Skiltet var på plads få minutter inden indvielsen.
Oversygeplejerske Trine Agerskov var rigtig glad for at kunne tage de nye lokaler i brug.
Der blev hurtigt gjort klar til at modtage den nye ambulance, da meldingen kom ti minutter inden.
Lægevagt og skadestue ligger side om side i det nye akutcenter.
Ambulancen, der kom direkte fra et trafikuheld til den nye ambulancehal, bragte den allerførste patient til traumecenteret.
Sådan ser det nye skilt ud. Akutmodtagelsen er at finde ved Indgang B.
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Presset børnehus klarer skærene

Annonce