Annonce
Rundt om Viborg

Se de mange billeder: Kalkmineløberne tog regnen med godt humør

Kvartmaratonløberne blev sendt afsted klokken 9 torsdag morgen. Foto: Morten Pedersen
Vejret holdt nok en del tilskuere hjemme fra Kalkmineløbet, men der var lige så mange aktive løbere som sidste år.

Mønsted: Vejret var langt fra så gunstigt som sidste år, hvor der på dette tidspunkt var højsommer og sol fra en skyfri himmel, men det virkede nu ikke til at lægge en dæmper på humøret hos de 3200 løbere, der torsdag deltog i Kalkmineløbet i og omkring kalkminerne i Mønsted og Daugbjerg.

Blandt dem var familien Odgaard Jakobsen fra løbeklubben i Lemvig.

- Vi er her for første gang, og det er vi på baggrund af anbefalinger fra nogle af løbeklubbens medlemmer, der har været med før, lød det fra Louise Odgaard Jakobsen, der sammen med børne Hannah, Lasse og Palle og manden Jesper stod klar i startområdet lige før klokken 9.

Her gik starten til den kvarte maraton, hvor løberne blev sendt ud i området holdvis - med advarsler fra speakeren med på vejen.

- Pas på, der er glat derude. Rødder og andre bump er opmalet med orange, men det kan altså være svært at holde fodfæste, så pas godt på hinanden, lød det flere gange.

Annonce

Jeg er her ikke for at løbe om kap. Jeg tager det stille og roligt.

Rikke Larsen, førstegangsdeltager

Ikke om kap

Forrest første gruppe stod blandt andre Rikke Larsen fra Viborg og Camilla Kristiansen fra Mønsted, som skulle ud på henholdsvis første og fjerde deltagelse i løbet. At de stod forrest, skulle man nu ikke lægge specielt meget i.

- Jeg er her ikke for at løbe om kap. Jeg tager det stille og roligt, sagde Rikke Larsen.

- Jeg har heller ingen planer om at komme først, replicerede Camilla Kristiansen.

Begge kvinderne blev da også hurtigt "sat" af mere ivrige løbere, der gav den gas med det samme trods det våde og ujævne underlag på vej opad og forbi de gamle minebygninger, hvor løberne blev sendt videre ud på ruten med musikalsk ledsagelse fra Skive Garden.

Samme antal deltagere

Trods det regnfulde vejr, der nok betød noget færre tilskuere end vanligt, var løbsleder Rasmus Jønsson fra morgenstunden en ganske tilfreds mand.

- Vi har det samme antal deltagere som sidste år, og det hele fungerer efter planen. Vejret kan vi jo ikke gøre noget ved, og så er det da heller ikke værre, sagde Rasmus Jønsson, inden han - småløbende - gav sig på vej til endnu en af de mange opgaver, en løbsleder har.

Og så var det jo for øvrigt ikke bare ét løb, der blev afviklet torsdag ved kalkminerne.

Faktisk blev der løbet hele syv forskellige løb; lige fra et børneløb på tre kilometer til det såkaldte Dracula-løb, hvor deltagerne løb på kvartmaraton-ruten i hele 10 timer. De løbere startede allerede klokken 6.30 torsdag morgen.

Den 11. omgang af Kalkmineløbet, der blev løbet første gang 2009, tiltrak i år for øvrigt løbere fra ud over Europa samt nogle løbere fra Canada.

Familien Odgaard Jakobsen fra Lemvig havde taget løbeskoene på til den 11. udgave af Kalkmineløbet.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce