Annonce
112

Se dig for på cykelstien: Politiet kigger særligt efter cyklister og knallertkørere i denne uge

Cyklister, som drister sig til at køre frem for rødt lys, har i løbet af denne uge større risiko for at få en bøde for forseelsen. Arkivfoto: Morten Dueholm
I løbet af hele denne uge vil politiet holde ekstra meget øje med Viborg-egnens bløde trafikanter. Hvis du derfor planlægger at cykle på fortovet eller køre på en ulovlig knallert, kan du godt regne med, at risikoen for at få en bøde er større end ellers.

Viborgegnen: Kommunens cyklister og knallertkørere bør i denne uge særligt huske på færdselsreglerne, når de kører rundt på egnens veje og cykelstier.

Politiet har nemlig i hele ugen særligt fokus på netop denne type tohjulede trafikanter.

Den målrettede indsats er sat i værk, da de bløde trafikanter udgør en betydelig del af dem, som dræbes og kommer til skade i trafikken, og fordi netop cyklister og knallertkørere er mere udsatte for alvorlige skader, når de er involveret i trafikulykker.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

I 2018 blev 28 cyklister og 10 knallertførere over hele landet dræbt i trafikken, og yderligere 921 cyklister og 269 knallertførere kom til skade. I en del af ulykkerne var de tohjulede trafikanter selv skyld i uheldene, da de udviste det, som politiet beskriver som risikobetonet adfærd.

Annonce

Ulovlige knallerter

Risikobetonet adfærd dækker blandt andet over knallerter, som kører for stærkt, og det vil netop være noget af det, politiet særligt vil kigge efter på Viborg Kommunes veje i løbet af ugen.

- Hvis knallerter kører for stærkt, udgør det en væsentlig risiko for føreren selv og for medtrafikanterne. Samtidig skaber høj hastighed ofte utryghed for cyklister og gående på cykelstier og gangstier, hvor støjgener også er en faktor, som er til irritation for omkringboende, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Ud over den særligt risikobetonede adfærd vil politiet i denne uge kigge efter, om cyklister og knallertkørere kører over for rødt lys, kører på fortove og i fodgængerfelter, og om de tager tilstrækkeligt hensyn til de andre trafikanter. Dernæst vil betjentene også se efter ulovlige knallerter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Dramaerne har været savnet - skuffelserne gør stadig ondt

Annonce