Annonce
Rundt om Viborg

Se hvem der er udvalgt: Fem landsbyer inviteres til at lave udviklingsplaner

Vammen er en af de byer, der inviteres til at lave en udviklingsplan. Billedet her er fra indvielsen af Vammens grønne kile, der er en del af et projekt med områdefornyelse. Arkivfoto: Morten Dueholm
Landdistriktsudvalget fortsætter arbejdet med at invitere små og større landsbyer til at lave lokale udviklingsplaner.

Viborgegnen: Det hele begyndte i Løvel, Løvskal og Ørum. Viborg Byråds landdistriktsudvalg har i godt et års tid arbejdet med at lade kommunen hjælpe borgere i udvalgte landsbyer i gang med at lave planer for den enkelte bys udvikling. Nu tager man en ny runde og inviterer yderligere fem landsbyer til at være med.

Invitationerne går denne gang til Sparkær, Låstrup, Rødding, Vammen og Ravnstrup. Disse landsbyer er valgt ud fra en helhedsvurdering, hvor politikerne og forvaltningen blandt andet har skævet til, om der er større kommunale projekter, der gør planlægningen aktuel, eller om man i landsbyerne har ønsket at komme med i arbejdet, fordi der er behov for ny planlægning eller for at understøtte det interne samarbejde i landsbyen.

Hele ideen går ud på, at borgerne i samarbejde med kommunen laver planer for, hvordan deres by skal udvikles og kortlægger ønskerne til fremtiden. De tre første byer var med i et pilotprojekt, der skulle udvikle den måde, som man arbejder på. Derefter fulgte en ny runde med en yderligere række af byer - det var Vejrumbro, Hjarbæk-Vorde, Skals, Mønsted og Frederiks, og nu kommer turen altså til de fem ovennævnte byer.

Arbejdet med de tre første udviklingsplaner er nu nået så langt, at de færdige planer er blevet forelagt landdistriktsudvalget og teknisk udvalg her i juni.

Annonce
Ravnstrup er en anden af de inviterede byer. I Ravnstrup ønsker man sig blandt andet nye boligområder, og byen har også tidligere i folkebladet gjort opmærksom på behovet for en cykelsti til Viborg. Arkivfoto: Morten Dueholm

En stor succes

- Arbejdet med planerne har været en stor succes. Vi oplever, at der er en stigende tilfredshed i landdistrikterne med samarbejdet med kommunen. Jo flere planer, vi kan nå, jo bedre, siger Mette Nielsen (S), der er formand for landdistriktsudvalget.

Rødding og Låstrup er udvalgt, blandt andet fordi borgerne har peget på problemstillinger vedrørende kommende eller eksisterende byggegrunde. Sparkær er med, fordi en arbejdsgruppe har henvendt sig til kommunen med et ønske om at få samlet borgernes mange ideer i en samlet plan. Vammen har henvendt sig med et ønske om, at byen fortsat skal være attraktiv at flytte til, og at der er behov for at finde nye ildsjæle til erstatning for nogle af de gamle.

Fra Ravnstrups side har man også selv henvendt sig til kommunen. Byens borgerforening vil gerne have kommunen til at planlægge nye boliger i Ravnstrup og argumenterer med, at nærheden og den direkte vejforbindelse til Viborg indbyder til en større udvikling af byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce