Annonce
Viborg

Gense: Viborg markerede udnævnelsen til kreativt knudepunkt af Unesco

Mandag eftermiddag blev det markeret, at Viborg er blevet udnævnt til såkaldt "Unesco creative city". Du kan gense en video fra hele den stort anlagte markering her.
Annonce

Viborg: Mandag eftermiddag skete der noget rigtig stort i Tinghallen i Viborg.

Viborg er blevet udnævnt til "Unesco creative city" i kategorien "media arts", hvilket var kulminationen på flere årtiers satsning fra Viborg Kommunes side.

Viborg Kommune har siden 1980'erne satset på animation og visuel formidling, hvilket har skabt et kreativt og internationalt miljø i form af The Animation Workshop, Viborg Animations Festival, Media College Denmark og meget andet.

Ifølge Viborg Kommune vil den nye titel styrke Viborg lokalt og den samlede kreative sektor i Danmark.

Netværket af Unesco Creative Cities tæller 246 byer, der alle bruger kreativitet som strategisk faktor for udvikling. Byerne er blevet udpeget siden 2004, og netværket blev oprettet for at fremme internationalt samarbejde med og mellem de udnævnte byer.

Viborg bliver den eneste by i norden, der er med i netværket i kategorien "media arts". Kun 17 byer på verdensplan har samme status.

Mandag blev udnævnelsen ved et stort symposium i Tinghallen, hvor Lars Stentoft var vært og en lang række talere holdt en lang række inspirerende oplæg.

Du kan gense hele begivenheden ovenfor.

Viborgs nye logo som UNESCO Creative City er tegnet af den lokale designer, Per Freundlich.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce