Annonce
Viborg

Se tallene: Antallet af bybus-passagerer rasler ned

Færre bybusser vil køre rundt i Viborg fra på mandag. Og det er der en god grund til. Antallet af passagerer er nemlig dalet drastisk på grund af covid-19. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Corona-krisen har gjort et gevaldigt indhug i antallet af passagerer i Viborgs gule bybusser.

Viborg: Vi skal stå sammen hver for sig.

Det er et mantra, som er blevet gentaget utallige gange over de seneste uger, og opfordringen om at holde sig fra hinanden har fået store konsekvenser for den kollektive trafik.

Torsdag meldte det regionale trafikselskab Midttrafik ud, at en lang række ruter fra mandag vil køre efter en amputeret køreplan - både for at beskytte chaufførerne mod smitte, men så sandelig også fordi, at efterspørgslen på bustransport er faldet til et rekordlavt niveau.

Faldet i antallet af passagerer ses tydeligt i Viborgs bybusser. En frisk passagertælling fra Midttrafik viser, at det nu kun er ned til én ud af ti af de tidligere passagerer, som stadig slår måsen i et bybus-sæde - altså et fald på op mod 90 procent på bare to uger.

Annonce

Antallet af buspassagerer i Viborgs bybusser fordelt på uger

  • Uge 9: 16.714 passagerer
  • Uge 10: 16.209 passagerer
  • Uge 11: 11.614 passagerer
  • Uge 12: 4448 passagerer

Dramatisk fald

Onsdag i forrige uge - den 11. marts - holdt statsminister Mette Frederiksen det pressemøde, hvor forsamlinger på flere end 100 personer blev forbudt, og hvor store dele af landet, heriblandt skoler og uddannelsesinstitutioner, blev lukket ned.

Den dag var i alt 2703 personer steget på en bybus i Viborg. Dagen efter var antallet af passagerer helt nede på 1328 - altså mere end halveret.

Siden da er antallet af passagerer i de gule busser blot faldet yderligere. Søndag i sidste uge ramte antallet sit foreløbige bundniveau, da kun 265 personer steg på en bybus.

Fra og med mandag i den kommende uge vil bybusserne i Viborg køre efter ferieplanen. Det vil sige, at busserne kører med samme frekvens som i skolernes vinter- og efterårsferie.

Derudover skal buspassagerer huske, at der også i de store køretøjer er sket ændringer, som betyder, at de ikke må tage passagerer med, hvis der ikke er siddepladser til alle, og derudover har de fleste busser lukket for indstigning gennem fordøren, ligesom der heller ikke længere er mulighed for at betale med kontanter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce