Annonce
Rundt om Viborg

Sejlklub: Kom tæt på de kapsejlende

Der er både start og mål i Virksund Havn, når den lokale sejlklub i morgen, lørdag, afvikler kapsejlads i Lovns Bredning. Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen

Virksund: "Oplev kapsejlads på nærmeste hold".

Sådan lyder opfordringen fra Virksund Sejlklub i forbindelse med lørdagens DJS Cup i Virksund og Lovns Bredning.

Man kan således se kapsejlerne stævne ud fra havnen i Virksund, og ved sandodden nordøst for havnen vil man ligeledes kunne se de konkurrerende sejlere og deres både helt tæt på, når de skal ind for at vende ved en bøje.

Annonce

Både start og mål bliver i Virksund, mens det meste af sejladsen altså foregår i Limfjorden øst og nord for. Foruden egne medlemmer regner den arrangerende sejlklub med deltagere fra naboklubberne i Viborg, Skive og Hvalpsund, fremgår det af en pressemeddelelse.

Da bådene er af meget forskellig størrelse - fra cirka otte til 13 meter i længde - sejles der efter et handicapsystem, en såkaldt respitstart, så bådene starter på forskellige tidspunkter.

Det betyder, at den rækkefølge bådene kommer i mål også er sejlernes endelige placering. Virksund Sejlklub forventer en tæt dyst, som tilskuerne altså kan opleve på nærmeste hold.

DJS står i øvrigt for Den Jyske Sparekasse, hvis afdeling i Skals er hovedsponsor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce