Annonce
Debat

Sejrsmålet fra Venstre

Det, Anders Bertel opfatter som et selvmål fra Venstre, opfatter vi selv som sejrsmålet. Siden starten af 2010 har Venstre haft fokus på sygedagpengeområdet i Viborg Kommune. Vi skal være de første til at beklage, at udbuddet af opgaven ikke gav den forbedring, som havde været formålet.

Men når vi så nu i efteråret 2013 stadig møder kritik af sagsbehandlingen, kunne vi ikke fortsat undskylde os med den anden aktør, og derfor var det, at Venstre efter gentagne drøftelser i beskæftigelsesudvalget ønskede hele byrådets stillingtagen til området i fuld åbenhed på et byrådsmøde frem for på de lukkede beskæftigelsesudvalgsmøder.

Havde disse været åbne, ville alle kunne have hørt alle de gange, Venstre i udvalget har sat fokus på området.

Annonce

Lad os blot nævne: I februar 2011 bad Venstre om gennemgang af forskelige sager, eller i foråret 2013 hvor vi uden for dagsordenen spurgte til forskellige sager og stillede spørgsmål på spørgsmål.

Men i Venstre har vi ønsket en samarbejdslinje i beskæftigelsesudvalget, selv om vi havde flertallet, og det er lykkedes. Lad os blot nævne, at vi så let som ingenting kunne have valgt en anden formand end Kai O. Andersen (SF), hvis vi ville. Vi har overvejet det - men valgt samarbejdslinjen. Men hvis Anders Bertel har gruppeformand Per Møller Jensens opbakning, og S ønsker, at Venstre flertallet skal tage formandsposten, så påtager vi os gerne denne.

Vi mener, det er et sejrsmål, at der nu er meget syge borgere, der kan få forlænget deres sygedagpengeperiode ud over 52 uger. Hele forløbet frem til denne mulighed blev startet for meget lang tid siden. På Venstres foranledning blev folketing og minister kontaktet - og igen på Venstres forslag ansøgtes om et frikommuneforsøg.

Med andre ord: Venstre har med ihærdighed over flere år kæmpet for denne mulighed for at hjælpe de syge. På seneste møde i beskæftigelsesudvalget havde Venstre ønsket en sag om lægekonsulenternes virke - hvilket igen er en udløber af et længere forløb.

Vi vil afslutningsvis glæde os over, at vores ihærdige fokus - på trods af, at Venstres forslag på byrådsmødet blev nedstemt, ender i, at et enigt beskæftigelsesudvalg nu både ønsker at sætte mål for sagsbehandlingen og ønsker at gøre brug af tilfredshedsmålinger.

I Venstre lever vi med, at den røde blok i byrådet, hver gang Venstre sætter fokus på at forbedre nogle forhold i Viborg Kommune, bliver beskyldt for at føre valgkamp. Vi glæder os i stedet over, at vi har leveret det, der kan blive et sejrsmål for de syge i Viborg Kommune med en forbedret sagsbehandling til følge.

At en socialdemokrat som Anders Bertel så ikke tager jahatten på og sammen med os glæder sig på de syge borgeres vegne - det bestemmer han selv.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Babyboom på vej: Skrigende behov for børnepasning i øst og vest

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Debat For abonnenter

Vi ved, mordene også kunne ske i Viborg

Debat

Debat: Den danske arbejdsmarkedsmodel holder snart ikke til mere

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Romerlys og ballade foran stadion efter fredagens superligakamp: - Man skal høre efter, hvad politiet siger

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat

Et sundhedsvæsen i knæ: Hvorfor kun mundtlig orientering

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Livsstil

Lene forelskede sig i både ridestilen og ridelæreren

Annonce