Annonce
Viborg

Seks måneder med principper

Linjerne til fremtidens skolevæsen i Viborg trækkes op i løbet af de kommende måneder.
Fire såkaldte dialogmøder skal stikke rammerne ud for fremtidens skolevæsen.
Annonce

Viborg: Den 15. december mødes de folkevalgte medlemmer af børne- og ungdomsudvalget under Viborg Byråd for første gang med repræsentanter fra folkeskolernes bestyrelser og skolernes overordnede samarbejdsudvalg.

Mødet bliver det første af en række på fire, og de er såkaldte dialogmøder. Det kan ikke udelukkes, at et mere dækkende navn kan vise sig at blive diskussionsmøder, og opdraget lyder på, at det grundlæggende fundament for principperne for Viborgs skolevæsen skal støbes.

"Principperne" dækker over potentielt sprængstof, for emnerne på møderne bliver blandt andet ledelse, antallet af matrikler - det kan man også oversætte til antallet af skoler. Størrelserne af skolerne skal også til debat, og det samme skal klassekvotienten.

Der er ømme tæer nok.

I maj vil byrådet så blive præsenteret for et forslag om principperne, og det betyder eksempelvis, at rådet skal tage stilling til, om der i Viborgs skolevæsen skal være 20 folkeskoler (dette er bare et eksempel), at klasserne ikke må have færre end 18 elever (endnu et eksempel), og om flere skoler kan deles om den samme skoleleder.

Baggrunden er velkendt.

- Og den er jo udsigten til et markant fald i elevtallet over de kommende år, som ikke modsvares af et tilsvarende fald i klassetallet, hvilket blandt andet betyder, at der er færre ressourcer til det samlede skolevæsen og færre ressourcer til supplement og understøttelse af den traditionelle klasseundervisning, siger formanden for børne- og ungdomsudvalget Per Møller Jensen (S) og føjer til:

- Det kalder på overvejelser over, hvordan vi blandt andet via en mere hensigtsmæssig klassedannelse kan frigøre ressourcer til de øvrige pædagogiske initiativer i den daglige undervisning. Det er med andre ord ikke en spareøvelse, idet de frigjorte midler bevares på skoleområdet.

Annonce

Strukturen

Kan byrådet enes (eller i mindste fald kan et flertal findes) om principperne, går børne- og ungdomsudvalget i krig med at fastlægge en egentlig struktur, og den struktur, som udvalget finder frem til, skal lægges frem i byrådet på mødet i juni.

Derefter sendes hele dynen til høring, og når den er slut, genoptager børne- og ungdomsudvalget sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce