Annonce
Viborg

Seks psykologer er samlet på Preislers Plads: - Vi gør hinanden fagligt stærkere

Psykologerne Preislers Plads er en samling af seks selvstændige psykologer, der er gået sammen i et kontorfællesskab. Foto: Thomas Mark
I et kontorfællesskab ved Preislers Plads har selvstændige psykologer samlet sig for at få bedre faciliteter, faglig sparring og muligheden for at henvise klienter til hinanden.
Annonce

Viborg: Ida Kortbæk, Lena Sjællænder, Line Marie Kirkegaard, Pia Bøttern, Rolf Stabel og Sara Molsen.

Seks selvstændige psykologer, der har hver deres fokus, men siden sommer har været samlet i et kontorfællesskab på Preislers Plads 11.

- Normalt er man jo alene som psykolog med sin egen praksis, og i enkelte tilfælde kan man være en del af et firma, hvor man er ansat. Her er vi alle selvstændige, men i et tæt samarbejde, fortæller Rolf Stabel, der sammen med Line Marie Kirkegaard har sat sig i et af de ekstra lokaler i den fælles praksis.

Den ekstra plads er blandt andet en af sidegevinsterne ved at gå sammen:

- Ved at samles kan vi netop deles om et mødelokale som det her, i stedet for at vi hver især skal finde hvert vores lokale og have udgifter ved det, siger Line Marie Kirkegaard.

For hende passede det godt ind i karrieren at gå sammen med andre, da snakken om et samarbejde var i sin spæde start.

- Vi er seks erfarne psykologer, der alle kender hinanden sådan lidt på kryds og tværs. Vi fandt ud af, at vi alle er et sted i karrieren, hvor vi vil have vores eget. Nogle af os var allerede etableret som selvstændige, mens andre er på vej til det, fortæller Line Marie Kirkegaard.

Annonce

Højner fagligt niveau

Det er ikke altid nemt for klienter at vide, præcis hvilken ekspertise man skal søge, hvis man har brug for psykologhjælp. Men hvis man ringer til en af psykologerne på Preislers Plads, er der mulighed for at blive guide i retning af den rette:

- Man kan være mere målrettet på det, man er dygtig til. Vi behøver ikke at afvise folk, hvis de roder lidt med, hvilken type psykolog de skal tage fat i. Når vi er sammen, kan vi henvise til hinanden, siger Rolf Stabel, og Line Marie Kirkegaard supplerer:

- For mig har kontorfælleskabet betydet, at jeg får flere opgaver, der passer lige præcis til mig. Hvis der er en, der ringer ind med en opgave, som ikke lige rammer min ekspertise, så sender jeg personen videre – mens der omvendt bliver omstillet nogle henvendelser til mig. Det er med til at hæve det faglige niveau i hele huset, sige Line Marie Kirkegaard, der har fokus på angst, posttraumatisk stress, personlighedsforstyrrelser og depressioner.

Men selvom hver psykolog i huset har hver sin faglige profil, er der også plads til sparring.

- Når man så sidder alene, hvis de andre ikke er på kontoret, så opdager man, hvor meget man savner fællesskabet. Og man finder ud af, at man faktisk kan blive en bedre psykolog af at have den der tætte sparring, siger Line Marie Kirkegaard.


Man kan være mere målrettet på det, man er dygtig til. Vi behøver ikke at afvise folk, hvis de roder lidt med, hvilken type psykolog de skal tage fat i. Når vi er sammen, kan vi henvise til hinanden.

Rolf Stabel, psykolog
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce