Annonce
Viborg

Selskaber vil købe Energi Viborg El - politikere siger nej

Politikerne vil ifølge folkebladets oplysning sige nej til at sælge Energi Viborg Strøm på et byrådsmøde onsdag aften. Arkivfoto: Adam Liebach
Politikerne siger i aften - bag lukkede døre - nej til at sælge Energi Viborg El. Et salg ville angiveligt indbringe et stort millionbeløb.
Annonce

Viborg: Når byrådsmødet i aften slutter for tilhørerne, har politikerne en enkelt sag tilbage, der skal diskuteres bag lukkede døre.

Officielt hedder det en "kontraktsag," men bag den intetsigende overskrift gemmer der sig en stor beslutning.

Politikerne har angiveligt i længere tid drøftet, om Energi Viborg El skal sælges. Der er ifølge folkebladets kilder kommet konkrete forespørgsler fra to store spillere på markedet, herunder Norlys, der på et skraveret danmarkskort tydeligt kan fremvise, at Viborg lige nu ligger som en ubesejret fæstning i firmaets kongerige.

Energi Viborg har to selskaber, der handler om strøm. Det ene kaldes Energi Viborg Strøm, det andet Energi Viborg Elteknik. Ifølge folkebladet har der været forespørgsler om begge. På grund af lukketheden i sagen er det ikke lykkedes folkebladet at komme nærmere i detaljerne, men der er angiveligt rigtig mange millioner kroner på spil; penge som givetvis kunne lune i kommunekassen, hvor der hives og flås i hver en krone, når der diskuteres minimumsnormeringer og skattelettelser.

Hvorfor politikerne ønsker at bibeholde elforsyningen på egne hænder, kan der være gode grunde til, men argumenterne er altså indtil videre holdt bag nedrullede gardiner.

Da folkebladet tirsdag spurgte borgmester Ulrik Wilbek (V) om, hvorvidt man onsdag - og på sidste uges erhvervs- og økonomiudvalgsmøde - sagde nej til et salg af Energi Viborg El, svarede han, at:

- Vi har ikke fået noget bud fra nogen som helst, men der er flere, som har været interesserede.

Har I drøftet et salg?

- Vi har været i gang med nogle drøftelser om blandt andet det, men det er der ikke noget nyt om på nuværende tidspunkt. Vi drøfter jævnligt, om vi skal sætte nogle ting fri, men man kan jo ikke få et bud på noget, som ikke er til salg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - nu skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Alarm 112 For abonnenter

Tiltalt for bordelrøveri: - Han rettede pistolen mod hendes hoved, og hun faldt ned på knæ

Annonce