Annonce
Rundt om Viborg

Set flere gange: Storken er på besøg i Vejrumbro

Storken på reden ved friskolen i Vejrumbro. Foto: Lars Mogensen

Vejrumbro: I de seneste dage har der i flere omgange været storkebesøg i nogle af rederne i og omkring Vejrumbro. Storkereden ved friskolen havde både lørdag og søndag besøg af en enlig stork, og storken blev også observeret i en af rederne i Thorsager i lørdags i omkring 20 minutter.

For nogle år siden var der et storkepar, som opholdt sig det meste af sommeren i reden i Øby, men dog uden at yngle, så områdets storke-entusiaster håber naturligvis på, at man kan få et ynglende storkepar i Nørreådalen.

- Vi ved ikke, hvor den overnatter, men det er nok i et træ et eller andet sted i området. Det er nok en typisk ungfugl, som ikke har fundet en partner endnu, og som derfor er noget rastløs, siger Lars Mogensen, som er en af områdets storke-interesserede.

Annonce

- Der kommer storke forbi i området med jævne mellemrum, men det er nok mere sandsynligt, at den vil søge steder hen, hvor der er lidt flere storke som i den sydlige del af landet. Hvis der kommer to, som for nogle år siden, kunne det da være en mulighed, at vi fik et storkepar, siger Lars Mogensen.

Der blev også set en stork ved Tapdrup for fem-seks dage siden, og det har formentlig været den samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce