Annonce
Viborg

Sexisme var på dagsordnen i regionen: Klar afstand til seksuel chikane og krænkende handlinger

Foto: Henning Bagger/Scanpix
Tirsdag var der møde i forretningsudvalget i Region Midtjylland, og her var sexisme og seksuelle krænkelser blandt andet på programmet.
Annonce

Regionen: Tirsdag var der møde i regionens forretningsudvalg, og her var seksuel chikane og krænkende handlinger på dagsordenen.

- Region Midtjylland tager som arbejdsgiver klar afstand til seksuel chikane og krænkende handlinger herunder sexisme. Region Midtjylland har en formuleret politik og tydelige holdninger på området, står der som indledning til emnet i udvalgets referat.


Region Midtjylland tager som arbejdsgiver klar afstand til seksuel chikane og krænkende handlinger herunder sexisme. Region Midtjylland har en formuleret politik og tydelige holdninger på området


I forretningsudvalget blev politikerne orienteret om de konkrete tiltag for at forebygge og følge op på seksuel chikane og sexisme på regionens mange arbejdspladser, og det blev samtidigt foreslået, at forretningsudvalget drøfter emnet set i forhold til det politiske miljø i regionsrådet.

I selve sagsfremstillingen blev der over for forretningsudvalget slået fast:

- Region Midtjylland har en klar politik med tydelige holdninger og retningslinjer på området, som blandt andet fastslår, at chikane, krænkende handlinger og sexisme er helt uacceptabelt og ikke en privat sag, hvad blandt andet ledelsen og MED-systemet bør gøre for at forebygge, og hvordan man som medarbejder eller kollega bør reagere, hvis det opleves.

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) er enig i, at der generelt er problemer med krænkelser. Han pointerer overfor Tv Midtvest, at der er meget hierarki og mange over- og underordningsforhold i regionen, og derfor er der mange, som givetvis føler sig krænket, og det tager man meget alvorligt i regionsrådet.

- Der er formentlig et stort mørketal, som ikke fremgår i de undersøgelser, vi selv har lavet. Vi tager problemstillingen alvorligt, og vi vil gerne finde løsninger sammen med medarbejderne i forhold til, hvad vi skal gøre ved det, siger Anders Kühnau til Tv Midtvest.

Omkring 30.000 midtjyder arbejder for regionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce