Annonce
Livsstil

Sexologen: Analorgasme? Måske ...

Illustration: Julie Gry Sveistrup

Nogen kan lide østers, mens andre ikke kan fordrage dem. Sådan er det også med det erotiske menukort: Det er garanteret ikke alt, du har lyst til at prøve, og måske er analsex én af de orgasmer, du slet ikke har mod på. Et nej er altid et nej, når det gælder sex. Men er du omvendt nysgerrig på analsex og på den særlige anal-orgasme, så læs endelig videre. Anal-orgasmen kan nydes af begge køn, mandens vender jeg tilbage til senere, når jeg går i gang med at beskrive hans orgasme(r) i kommende klummer.

Nu er det lige damerne først. Mange kvinder aner ikke, at de har et a-punkt, ligesom de har et g-punkt. A-punktet sidder på væggen mellem vagina og anus altså på bagvæggen af vagina og er lettest at komme i kontakt med i bestemte stillinger. A-punktet er et område med en masse følsomt væv, som gennem stimulation kan udløse en dejlig orgasme, der bogstavelig talt kommer "bag" på én. Den bedste stilling er, at manden trænger ind bagfra.

For at forstå en anal-orgasme skal man at vide, at alle orgasmer handler om at stimulere nerveender, som så sender besked til hjernen, som svarer ved at udløse rytmiske sammentrækninger i vagina og livmoder. Og anus, brystvorter og kønsorganer er tilfældigvis dér, hvor vi har allerflest nerveender, som kan stimuleres. Så hvorfor skulle vi egentlig ikke udforske alle disse nerveende-powercentre uden skam?

Især indgangen til anus, der er følsom. Derfor kan mange godt lide at blive slikket og kysset omkring anus-indgangen. Og hvis man gør området rent først, er det ikke "ulækkert". Alternativt til fingre og tunge er anal-sexlegetøj en mulighed. Ved at bruge et såkaldt butt-plug bliver der mere ’stramt’ dernede, eftersom vagina og anus deler plads.

Mange kvinder er bange for analsex og for at prutte, lugte eller virke frastødende. Men det er nødvendigt for at nyde analsex, at man tør slippe kontrollen. Gå derfor forsigtigt frem og tal sammen om det. Analt samleje kræver lidt ekstra forberedelse. Blandt andet fordi anus i modsætning til skeden ikke bliver våd, så for at undgå rifter og modstand er glidecreme og forsigtighed vigtigt. Når det er sagt, kan det være særdeles frækt og lystfuldt at gå til grænsen. Der er et element af barndommens spirende seksualitet og doktorleg over at tage fokus fra kønsorganerne og bagud. Alene det tabu kan vække dybe lyster.

Men er analsex virkelig nødvendigt? Naturligvis ikke. Og det er som sagt heller ikke tilladt at overskride hinandens grænser ved at kræve analsex, hvis den ene part ikke har lyst. Husk, det skal være en leg ...

Gode råd til at få anal-orgasme

  1. Begynd med at være åben for berøring af området omkring anus og mellemkødet. Prøv at lægge mærke til dit eget vejrtrækningstempo og ben, der spreder sig og giver plads. Det er positive tegn på ok. At stimulere endetarmsåbningen kan for eksempel give din sædvanlige orgasme et ekstra pift.
  2. Tal om det. Er det noget, I har lyst til at lege med? Indkøb sexlegetøj og glidecreme og sæt en aften i fred og ro af til at lukke bagdøren op.
  3. Sørg for at have rene fingre og korte negle. Bed din partner om at vaske hænder efter, for bakterier fra anus kan give blærebetændelse.
  4. Gør det kun hvis begge har lyst. At presse på kan have uoverskuelige konsekvenser for relationen og ødelægge tillid og tryghed. Det er ingen orgasme - selv ikke den allerbedste - værd!
  5. Prøv at krumme ryggen under penetrationen, så slapper du bedre af i bækkenbunden og så føles det både mere lystfyldt og mindre stramt.
  6. Det er vigtigt at bruge lidt tid på at forberede muskulaturen omkring anus-indgangen. Brug en finger eller en lille buttplug, gerne med glidecreme, og før den forsigtigt ind. Lad numsen vænne sig til følelsen. Herefter kan du begynde at stimulere med flere fingre og føre dem frem og tilbage. Når I føler, at I er klar, kan I erstatte fingrene med en almindelig størrelse buttplug og begynde at udvide hullet langsomt og forberede jer til penetration.
  7. Når I begynder penetration med penis, så træk stille og roligt ind i anus-indgang. Læg mærke til din partner, lyt til lyde og vejrtrækning. Start med blide og rolige penetreringer og stop efter behov. Hvis det føles rart, så kan I sætte tempoet op, og til sidst udløser det en orgasme.

  8. Nyd det og husk kondom på grund af sexsygdomme.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce