Annonce
Viborg

SF bakker op om kras kritik af forhandlingsforløb: - Vi føler os virkelig kørt over

Kai O. Andersen, SF, bakker op om Torsten Nielsens kritik af borgmesteren. Arkivfoto: Morten Dueholm
Gruppeformand hos SF, Kai O. Andersen, er enig med Torsten Nielsen, når han siger, at tilliden i Viborg Byråd er blevet brudt.
Annonce

Viborg: Enhedslisten kalder det "rævekager" og "skumle planer," mens Det Konservative Folkepartis gruppeformand, Torsten Nielsen, i dag kalder det for et tillidsbrud - og meget andet i den dur.

Hos SF er man enig i, at det er meget ufint at Venstre og Socialdemokratiet, at de to store partier tilsyneladende har hemmeligholdt en fælles aftale om en svømmehal og en gymnastikhal under de afsluttende budgetforhandlinger onsdag aften.

Ifølge Kai O. Andersen, SF's gruppeformand, så tikkede nyheden om dén aftale ind kort inden, den endelige signatur på budgetforliget skulle sættes.

Han overvejede, om kuglepennen skulle tilbage i lommen.

- For vi føler os da virkelig kørt over, når der tikker sådan en besked ind, siger han.

- Vi sidder jo og forhandler budget til onsdag klokken 23, og jeg spørger direkte: Svømmehallen, er den i spil? Efter en rodet forklaring fik vi at vide, at beslutningen i økonomiudvalget er den, der gælder, fortæller Kai O. Andersen.

Annonce

Skuffet over socialdemokratiet

Den beslutning, han referer til, er kun lidt over en uge gammel. Her besluttede økonomi- og erhvervsudvalget at udsætte beslutningen om, hvor den kommende svømmehal skal placeres.

- Jeg ved godt, at SF kun er to ud af 31 byrådsmedlemmer, og at man i Danmark ikke skal tro, at man er noget, men det er da mærkeligt at se en beslutning i den størrelsesorden tikke ind på avisen uden at have hørt om det, konstaterer Kai O. Andersen.

- Vi vil ikke vælte 'regeringen' på det her, for det kan vi ikke, og vi skrev også under på budgettet - men vi har altså kun skrevet under på det, vi har hørt og set. Vi har ikke skrevet under på noget, vi kun har læst i avisen. Og for mig er situationen den, at det eneste, Houlkær ikke har i dag, det er en svømmehal. Der er ikke aftalt, at de får andet.

Kai O. Andersen deler altså Torsten Nielsens kritik af Ulrik Wilbek, men også socialdemokraternes ageren vækker undren.

- Vi er meget skuffede over dem, det skal jeg ikke lægge skjul på.

Partiet talte længe for, at Houlkær skulle have den svømmehal. At den beslutning ville være den rigtige, stolede Kai O. Andersen på.

- Jeg har brugt meget energi på at få forklaret, at Houlkær var det eneste rigtige sted. Så bliver jeg noget træt, når jeg læser, at det bare er to bassiner med koldt vand, og at det kan være lige meget, hvad Houlkær får. Det kortslutter fuldstændigt, siger Kai O. Andersen, som har opfundet et nyt begreb.

- Det hedder "svømmehalsfakta". Det er sådan nogle sandheder, der altid flytter sig efter beliggenheden.

Mere seriøst tilføjer han:

- Det her er et alvorligt knæk i tilliden. Vi skal nok få det på skinner igen, men det kræver altså nogle forklaringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nej tak til muslimsk bønnekald

Annonce