Annonce
Viborg

SF går til bordet med grønne forhåbninger

SF's Kai O. Andersen håber at der i de kommende budgetforhandlinger også bliver tænkt på klimaambitionerne. Arkivfoto: Morten Dueholm
Viborg Byråd har godt nok vedtaget et katalog for sine grønne ambitioner, men skal det blive til noget, skal det indgå i et kommende budget. Det minder SF's Kai O. Andersen om.

Viborg: Et kommunalt katalog med idéer, forhåbninger, planer og ambitioner til den grønne omstilling er spild af papir, hvis ikke man tager indholdet alvorligt.

Sådan lyder det fra SF's Kai O. Andersen forud for de budgetforhandlinger, som partierne snart for alvor indleder.

- Hvis ikke det omsættes til handling, så er kataloget ikke noget værd, påpeger han.

Forud for budgetforhandlingerne i byrådet har SF nedfældet en række punkter, som partiet ønsker at få på den kommunale finanslov. Det drejer sig blandt andet om en udskiftning af Viborg Kommunes bilpark, hvor man i første omgang ønsker at spendere en halv million kroner på en analyse af de kørebehov, der er i kommunen, og herefter et svar på, hvordan man gør det mest muligt CO2-neutralt. De mest forurenende køretøjer skal desuden skrottes, mener SF.

- Vi har snakket om det i så mange år uden at komme ud af stedet, konstaterer Kai O. Andersen.

- Man kan jo se biler fra det forrige årtusinde, som der står Viborg Kommune på, rundt omkring.

Annonce

Banen er kridtet

Partiet vil også sættes tre millioner kroner af til at energirenovere kommunale bygninger, initiativer der sikrer bier, bestøvning og biodiversitet og forundersøgelse af muligheder og potentialer for og ved en udvidelse af Viborg Naturpark eller oprettelse af endnu en naturpark i Viborg Kommune samt beskyttelse af drikkevand.

- Hvis ikke der kommer et grønt aftryk i budgetforhandlingerne, så står vi kun tilbage med det glittede papir, og det er altså ikke store tal, som det drejer sig om. Sammenlignet med en svømmehal er det her billigt, siger Kai O. Andersen.

- Så det handler om at vise initiativ og sige, at vi skal altså have skubbet det her i gang.

Kai O. Andersen noterer sig, at budgetforhandlingerne i hvert fald i det offentlige primært har handlet om skoleområdet.

- Det er de store velfærdsområder, som fylder meget, og det skal de også, for de betyder meget for folk, men jeg tror nu også, at banen er kridtet til, at vi kommer i gang med de grønne ambitioner, mener Kai O. Andersen.

I det nye klimakatalog fremgår det blandt andet, at Viborg Kommune i 2025 skal have mindst 35 procent af sit energiforbrug dækket af vedvarende energi og genbruge minimum 55 procent af husholdningsaffaldet.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Viborg For abonnenter

Efter nye undersøgelser af cyanid i Sønder Rind: Borgere må vente på en endelig afklaring

Annonce