Annonce
Viborg

SF har fundet sine topkandidater til kommunalvalget

Elo Nielsen (SF) skal stå i spidsen for sit parti i det kommunalvalg, der venter forude. Arkivfoto: Johnny Pedersen
68-årige Elo Nielsen fra Skals bliver SF's spidskandidat, når der er kommunalvalg den 16. november. Det har medlemmerne afgjort.

Viborg: Elo Nielsen erstatter sin byrådskollega Kai O. Andersen som sit partis spidskandidat, når der er kommunalvalg til november.

I dag sidder de to SF'ere side om side i byrådssalen, men Kai O. Andersen stopper i byrådet ved årets udgang. Elo Nielsen fra Skals tager gerne en valgperiode mere, og SF's medlemmer har i en urafstemning peget på ham som partiets fremmeste kandidat.

Han fik 34 stemmer, mens de efterfølgende to pladser på liste F bliver besat af Mikael Løvschall, som fik 32 stemmer og Marianne Gaardsdal, som fik 27 stemmer.

Mads Georgi indtager den sidste plads i top fire med syv stemmer, mens Kasper Terkelsen med fem stemmer får en plads udenfor top fire.

SF's første fire kandidater. Pressefoto.

Det er en stolt og glad Elo Nielsen, der takker for medlemmernes tillid. Han gør sig nu klar til den valgkamp, der venter forude.

- Det tager lang tid at finde sine ben i byrådet som nyvalgt. Det er ikke nok at blive valgt. Jeg håber, at vi i SF som minimum kan beholde vores to mandater, og forhåbentlig mere end det, efter næste valg. Jeg tænker, at medlemmerne har set, at det er vigtigt med en mand med erfaring - en, der kan koordinere og hjælpe vores stærke kandidater. Og det mener jeg også selv, at jeg er i stand til, siger Elo Nielsen.

Annonce

Digital løsning gentages

På grund af covid-19 restriktionerne valgte SF Viborgs bestyrelse at afholde en online urafstemning for sine medlemmer i stedet for det traditionelle valgmøde for at finde frem til partiets fire øverste kandidater.

"Det viste sig som en sejr for medlemsdemokratiet, da hele 41 procent brugte deres stemmeberettigelse i løbet af de otte dage, som urafstemningen løb over. Bestyrelsen har derfor allerede besluttet at benytte sig af den online afstemningsmetode næste gang, der skal vælges kandidater til et kommunalvalg," lyder det i en pressemeddelelse fra SF.

Med urafstemningens afslutning er de fire øverste pladser på liste F nu besat, men listen er langt fra lukket. Det er nu op til bestyrelsen at finde de sidste kandidater til listen, som vil blive endelig godkendt på SF Viborgs generalforsamling engang i foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Test på skoler og coronapas med posten

Annonce