Annonce
Viborg

SF og kampen for folkeskolen

Kim Dongsgaard, byrådsmedlem for Venstre i Viborg Kommune
Annonce

Læserbrev: Tidligere på ugen måtte formand for SF Pia Olsen Dyhr krybe til korset og indrømme, at også hun har sendt sin datter på privatskole. Hermed stempler hun ind i rækken af toppolitikere fra venstrefløjen, der frasiger folkeskolen til glæde for privatskolen.

Først var der Heller Thorning-Schmidt, så kom Mette Frederiksen og nu også Pia Olsen Dyhr. Hermed mangler vi kun Pernille Skipper, så er der fuldt hus.

Denne gang lyder (bort)forklaringen: ”Jeg er mor først, derefter politiker” (kilde: Pia Olsen Dyhr citat JP 10.09.2020). Om Pia Olsen Dyhr hermed mener ’individet før fællesskabet’ eller ’gør som jeg siger, ikke som jeg gør’ står lidt hen i det uvisse.

Faktum er, at hun melder folkeskolen fra - og det er problematisk. Som toppolitiker på venstrefløjen, som øjensynlig er ”dybt bekymrede for, at der er så mange elever, der flytter fra folkeskolen til privat- og friskolerne” (kilde: Pia Olsen Dyhr citat i JP 17.08.2020), vil det være klædeligt ikke selv at bidrage til denne udvikling.

Vi skal værne om vores folkeskole. Men vi må blot i al stilfærdighed konstatere at folkeskolen – ’folkets skole’ – ikke helt har den opbakning i SF, som man kunne forvente.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce