Annonce
Viborg

SF's gruppeformand: En plet på CV'et

Kai O. Andersen (SF) fremhæver så mange positive elementer i budgetaftalen, at han godt kan leve med en skattelettelse. Arkivfoto: Morten Dueholm
Mens Enhedslisten som det eneste parti ikke gik med i budgetaftalen, glæder SF sig over det meste i aftalen. Så må man leve med en skattelettelse, lyder ræsonnementet.
Annonce

Viborg: De to små, røde partier i Viborg Byråd - SF (to mandater) og Enhedslisten (et mandat) - valgte hver deres tilgang til det budgetforlig, der onsdag blev forhandlet færdigt.

SF's gruppeformand Kai O. Andersen skrev under på den endelige aftale.

Enhedslistens ditto, Flemming Gundersen, gjorde ikke.

Læser man budgettet nøje igennem, ser man ellers, at en af de få sager, Enhedslisten bød ind med - 500.000 kroner til papfabrikken i Bruunshåb - er inkluderet i den endelige aftale.

- Der er tidsler i budgettet, men også mange positive elementer. Men en skattelettelse kan vi ikke gå med til, siger Flemming Gundersen.

Annonce

Ville se dumt ud

Hos SF er man enig, men ser alligevel omvendt på det.

- Det er da en plet på cv'et, siger Kai O. Andersen om den skattelettelse, som han er med til at give borgerne.

- Men vi var fra starten klar over, at der var et flertal for skattelettelser, og så kunne vi jo vælge, om vi ville være med eller ej. Vi mødte selv op til forhandlingerne med en lang række ønsker, og dem synes jeg, at vi kom langt med. Derfor giver det god mening, at vi skriver under, for vi har præget tingene i den rigtige retning, både hvad angår skoler, daginstitutioner, ældreområdet og socialområdet, som alle får et løft. Det ville se dumt ud at være uden for det, mener Kai O. Andersen.

Annonce

Hul i budgettet

Han fremhæver også, at der er fundet tre millioner kroner til at installere en stor mængde ladestandere, så kommunen kan udskifte en stor del af sin vognpark med elbiler.

- Og så er der noget støtte til Paletten og en god sag om Hjarbæk Fjord samt penge til at fortsætte udviklingen af lokalområderne. Så samlet set er det et fornuftigt projekt - og selvfølgelig skal vi ikke kræve flere penge op, end der er brug for, siger SF'eren, der dog også er opmærksom på, at der om fem år kan komme et hul i budgettet, når den statslige refundering af skattenedsættelsen ophører.

- Men det må vi tage derfra, siger Kai O. Andersen.

Flemming Gundersen tager det ikke helt så afslappet:

- Vi ved aldrig, om vi får lov til at sætte skatten op igen, påpeger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce