Annonce
Viborg

Sidste års fine sommer får flere til at slå teltpløkkerne i dansk muld i år

Det er for tidligt at sige, om det rent faktisk bliver sådan, men alle prognoser og meningsmålinger tyder på, at mange danskere har planer om at holde ferie i Danmark i år. Arkivfoto: Annelene Petersen
For Viborgegnen er det positivt, at flere danskere formentlig vælger at holde ferie i eget land denne sommer. Fire ud af fem overnattende turister her på egnen er nemlig danske.
Annonce

Viborg: - Kløvermarken står i flor, og de varme lande er noget lort.

Ja, det er svært at være uenig med udlægningen i Shu-bi-duas hyldestsang til Danmark - i hvert fald når man tænker på sommeren 2018, der vejrmæssigt var den bedste nogensinde i Danmark.

Måned efter måned skinnede solen i en grad, så de lange bukser slet ikke kom frem fra skabet. Strandene fyldtes med badegæster, og alle de, der havde valgt at holde sommerferie derhjemme, kunne ikke have ønsket sig mere.

Selv om sommeren i år ikke tegner til at blive helt lige så strålende, så tyder noget på, at den flotte sommer sidste år får en afsmittende effekt på vores ferievalg i år.

I hvert fald svarede 22 procent af danskerne tidligere i år i en undersøgelse, at det gode vejr i 2018 havde gjort dem mere tilbøjelige til at holde sommerferie i Danmark i stedet for i udlandet i 2019. I reelle tal svarer det til godt 1,2 millioner danskere.

Undersøgelsen blev udført af Norstat for Dansk Erhverv, og hos sidstnævnte kalder chef for turisme- og oplevelsesøkonomi, Lars Ramme Nielsen, det for "festival-effekten":

- Danskerne er glade for at holde ferie i Danmark. Sommervejret sidste år kan give efterspørgslen et ekstra skub. Inden for branchen kalder vi det "Roskilde-Festival-effekten" – et år med godt vejr betyder, at billetsalget går ekstra godt det næste år, udtalte Lars Ramme Nielsen i forbindelse med offentliggørelsen af undersøgelsen.

Annonce

2018 var næsten FOR god

På DCU-Camping Viborg Sø er sommersæsonen først lige gået i gang, så det er endnu for tidligt at sige, i hvor høj grad festival-effekten slår igennem, men campingfatter Knud Gleerup er fortrøstningsfuld.

- Vi har da snakket om, at det kan blive en rigtig god sæson på grund af sommeren sidste år. Vi har i hvert fald haft et kanon forår allerede, og folk vil jo nok uvilkårligt have mere lyst til at holde ferie i Danmark, når sidste sommer var så fin, siger han.

Faktisk var sommeren sidste år næsten for varm for den bynære campingplads. For første gang i campingpladsens historie blev der indført grillforbud på grund af brandfare, og camping-folket søgte generelt ud mod kysterne.

- Vi endte faktisk med at få en fin sæson alligevel, men det er da rigtigt, at det ikke gør os så meget, hvis vejret er lidt blandet. Der har vi både byen og mange gode attraktioner i nærheden, som folk så kan køre ud at kigge på i stedet, siger Knud Gleerup.

Annonce

Flest danske turister

For Viborg og omegn som turistdestination er det gode nyheder, hvis flere danskere i år vælger at holde ferie hjemme.

Langt størstedelen af de overnattende turister her i kommunen er nemlig danskere, viser tal fra Visit Viborg. Ud af i alt 414.131 overnatninger i 2018 var de 340.588 danskere. Det svarer til 82 procent. Og året før lå andelen på 81 procent.

Derfor kan man ifølge turismekonsulent ved Visit Viborg, Janne Kragh Pedersen, godt tillade sig at håbe på en god sæson for den lokale turismeindustri.

- Det er rigtigt nok, at det som regel giver en positiv effekt året efter, når der har været en sommer som den, vi havde sidste år. Så oplever folk jo virkelig, hvad Danmark har at byde på, siger Janne Kragh Pedersen.

Hun er også enig med Knud Gleerup fra den lokale campingplads i, at vejret gerne må være godt, men helst ikke så bagende hedt som sidste år, for så søger turisterne alt andet lige ud mod havet.

- Set med turismebrillerne vil vi helst have en sommer, der vejrmæssigt er sådan midt imellem. Så bruger turisterne vores overnatningssteder og tager på oplevelsesture, siger Janne Kragh Pedersen.

Janne Kragh Pedersen, turismekonsulent ved Visit Viborg, håber, at den gode sommer sidste år vil få flere danskere til at holde sommerferien i Danmark i år. Og at nogle af dem også vil finde til Viborgegnen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Adventistkirken i Viborg fylder 100 år

Annonce